Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvalekvár pikánsan

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 üveg (500 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 üveg (500 ml) elkészítéséhez

3 kg szilva (előkészítve mérve)
750 g cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk és 3 kg-t kimérünk belőle. A gyümölcsöt botmixerrel pépesítjük és főzőedénybe tesszük.

Ekészítés:

A gyümölcspéphez hozzáadjuk a cukorral elkevert dzsemfixet, a bourbon vaníliás cukrot és a fahéjat. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
A kész szilvalekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Tippek:

Fűszeres szilvalekvárba az őrölt fahéj helyett, főzhetünk 1 darab fahéjrúdat és 5-6 darab szegfűszeget, majd a receptben leírtak szerint megfőzzük, és üvegbetöltés előtt a fűszereket eltávolítjuk.
Szilva helyett a lekvárt elkészíthetjük ringlóval is.
A Szilvalekvár pikánsan ízesített gyümölcslekvár fahéjjal és vaníliával.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
57 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!