Vaníliás nektarindzsem kevesebb kalóriával
Hozzávalók
1000 g nektarin (előkészítve mérjük le)
1 doboz Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával
2 tasak Dr. Oetker Vanillin Zero
Elkészítés
Előkészítés:
Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük. A nektarint megmossuk, felezzük, magját eltávolítjuk, 1000 grammot kimérünk, kis kockákra vágjuk, és a felét botmixerrel pépesítjük.
Elkészítés:
A gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot és a vanillint, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett, nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tipp:
Lekvár készítéséhez a teljes nektarinmennyiséget pürésítjük.
Kedvencnek jelölöm
Vaníliás nektarindzsem kevesebb kalóriával
Hozzávalók
kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
1000 g nektarin (előkészítve mérjük le)
2 tasak Dr. Oetker Vanillin Zero
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük. A nektarint megmossuk, felezzük, magját eltávolítjuk, 1000 grammot kimérünk, kis kockákra vágjuk, és a felét botmixerrel pépesítjük.
Elkészítés:
A gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot és a vanillint, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett, nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tipp:
Lekvár készítéséhez a teljes nektarinmennyiséget pürésítjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?