Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Dátum 2022. július 27.

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Friss, üde kortyolnivalók a forró napokra

Amíg télen egy nagy bögre forró csokira vágyunk sok-sok tejszínhabbal, fahéjjal vagy egyéb melengető fűszerrel felturbózva, addig a nyári időszakban friss, üde, hűsítő italokat iszogatunk a legszívesebben. Ha partyt szervezünk, ne csak alkoholos italokban gondolkodjunk! Van, aki szeret koktélozni, sokaknak viszont nem esik jól az alkohol a nagy hőségben – vagy egyszerűen csak kocsival érkeztek hozzánk. Amennyiben gyerekeket is várunk, szintén az alkoholmentes variációk lesznek a nyerők. Lássuk, mitől lesznek igazán finomak a nyári italok! Először is a szezonális gyümölcsöktől. Limonádéból egyre különlegesebb verziók jelennek meg a kávéházak itallapjain, kísérletezzünk mi is bátran! Lehet málnás, meggyes, áfonyás, az egyik legjobb hűsítő a kígyóuborka citrommal vagy lime-mal. Készíthetünk előre szirupokat, szörpöket (például vegyes gyümölcsökből vagy görögdinnyéből), amit felönthetünk limonádénak. A nyári puncsokba, bólékba szinte bármilyen gyümölcs kerülhet: barackok, ananász, dinnyék.

Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Mitől lesz igazán nyárias az ital?  

A gyümölcsök mellett bátran használjunk zöldfűszereket! Friss hatást kölcsönöz a menta és a citromfű, de egy málnás italt nyugodtan kipróbálhatunk bazsalikommal is. Dobjuk fel citrom- és lime-karikákkal, bogyós gyümölcsökkel. A pohár szélét díszíthetjük gyümölcsökkel, ha egy apró kis vágást ejtünk rájuk, könnyen a pohár szájára illeszthetjük. Kreatív jégkockákat is gyárthatunk. A jégkockatartóba tegyünk málna- vagy áfonyaszemeket, kisebb mentaleveleket, és így töltsük fel vízzel, majd tegyük a fagyasztóba. Persze a színes papír szívószálakról, koktélos kanalakról se feledkezzünk el! Ha alkoholos italok mellett döntünk, válasszunk a gyümölcsökhöz passzolókat, vodkát, fehér rumot, puncsokhoz, bólékhoz könnyű rozé- és fehérborokat, pezsgőt, habzóborokat (proseccót).

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Italok tejjel, kávéval 

Sok szó esett már a gyümölcsökről, de ne hagyjuk ki a felsorolásból a tejes, kávés finomságokat se! Nyáron remek hűsítő egy tejes turmix, amit akár növényi tejekből is elkészíthetünk, így laktózérzékenység, tejfehérje-allergia esetén is bátran fogyaszthatók, és – a többi hozzávaló függvényében – a vegán életmódba is beilleszthetők. Finomak kesutejjel, mandulatejjel, ha pedig kókusztejet választunk, egyszerre édesítjük is az italunkat. A másik kedvenc a jegeskávé. Az eszpresszót felönthetjük tejjel, növényi tejjel, megkoronázhatjuk tejszínhabbal, csoki- vagy karamellsziruppal. A jégkocka vagy tört jég alap egy jegeskávénál, de még hűsítőbb és krémesebb lesz, ha teszünk bele 1-2 gombóc vaníliafagyit.

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!