Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dinnyeszirup

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 3 darab 500 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 darab 500 ml-es üveg elkészítéséhez

1500 g görögdinnye (előkészítve mérve), kb. 3 kg dinnyéből
20 g gyömbér
250 ml narancslé 100%-os
1 késhegynyi só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A dinnyét hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, meghámozzuk, a gyümölcs húsát feldaraboljuk és kimérünk 1500 g-ot. A gyömbért meghámozzuk, és apróra vágjuk.

Elkészítés:

A dinnyedarabokat a narancslével, a gyömbérrel, a sóval és a dzsemfix-szel egy nagy főzőedényben pépesítjük. Folyamatos keverés mellett felforraljuk és állandó kevergetés közben legalább 3 percig rotyogva főzzük. A gyümölcsmasszáról, ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. A gyümölcsmasszát durva szitán átnyomkodjuk, és azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk (ha lehetséges). Használat előtt felrázandó.

Tipp:

A szirupot tároljuk hűvös, sötét helyen, az eltarthatósága kb. 3 hónap.
Dinnyeszirup

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!