Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kajszi-őszibarack likőr

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 25 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 adag elkészítéséhez

Nagy edényhez/üveghez tetővel (kb. 3 l):

400 g kajszibarack
400 g piros bélű őszibarack
300 g fehér kandiscukor
750 ml vodka
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az üveget forró vízzel kimossuk, és lecsöpögtetjük.

Elkészítés:

A kajszi- és az őszibarackot megmossuk, és kis kockákra vágjuk, majd beleöntjük az üvegbe. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. Az üvegbe töltjük a vaníliarudat, a kikapart vaníliát, a kandiscukrot, a citromsavat és a vodkát, majd az üveget lezárjuk. A likőrt legalább 5 hétig állni hagyjuk, közben alkalmanként összerázzuk.
A likőrt szűrőn keresztül leöntjük, és kisebb, forró vízzel átmosott üvegekbe töltjük.

TIpp:

A barackmagok felét hagyjuk a likőrben állni, ezzel intenzívebb aromát érhetünk el.
A Kajszi-őszibarack likőr vodka és barackfélék hozzáadásával készül.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!