Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kajszi-őszibarack likőr

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 25 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 adag elkészítéséhez

Nagy edényhez/üveghez tetővel (kb. 3 l):

400 g kajszibarack
400 g piros bélű őszibarack
300 g fehér kandiscukor
750 ml vodka
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az üveget forró vízzel kimossuk, és lecsöpögtetjük.

Elkészítés:

A kajszi- és az őszibarackot megmossuk, és kis kockákra vágjuk, majd beleöntjük az üvegbe. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. Az üvegbe töltjük a vaníliarudat, a kikapart vaníliát, a kandiscukrot, a citromsavat és a vodkát, majd az üveget lezárjuk. A likőrt legalább 5 hétig állni hagyjuk, közben alkalmanként összerázzuk.
A likőrt szűrőn keresztül leöntjük, és kisebb, forró vízzel átmosott üvegekbe töltjük.

TIpp:

A barackmagok felét hagyjuk a likőrben állni, ezzel intenzívebb aromát érhetünk el.
A Kajszi-őszibarack likőr vodka és barackfélék hozzáadásával készül.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!