Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kajszi-őszibarack likőr

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 25 adag

Hozzávalók

kb. 25 adag elkészítéséhez

Nagy edényhez/üveghez tetővel (kb. 3 l):

400 g kajszibarack
400 g piros bélű őszibarack
300 g fehér kandiscukor
750 ml vodka
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az üveget forró vízzel kimossuk, és lecsöpögtetjük.

Elkészítés:

A kajszi- és az őszibarackot megmossuk, és kis kockákra vágjuk, majd beleöntjük az üvegbe. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. Az üvegbe töltjük a vaníliarudat, a kikapart vaníliát, a kandiscukrot, a citromsavat és a vodkát, majd az üveget lezárjuk. A likőrt legalább 5 hétig állni hagyjuk, közben alkalmanként összerázzuk.
A likőrt szűrőn keresztül leöntjük, és kisebb, forró vízzel átmosott üvegekbe töltjük.

TIpp:

A barackmagok felét hagyjuk a likőrben állni, ezzel intenzívebb aromát érhetünk el.
A Kajszi-őszibarack likőr vodka és barackfélék hozzáadásával készül.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!