Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás-paprikás muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12 darabos):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

180 g kápiapaprika
150 g sonka
2 szál újhagyma
300 g búzaliszt
250 ml tej
75 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
2 darab tojás (M-es)
1 teáskanál fűszerpaprika (édes-nemes)
1 csapott teáskanál só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A paprikát megmossuk, csumáját, ereit, magjait eltávolítjuk, majd kockákra vágjuk. A sonkát felkockázzuk. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk (a zöldjéből tetszés szerint félreteszünk a díszítéshez). A muffinforma mélyedéseit kikenjük kevés zsiradékkal és beszórjuk liszttel, majd a felesleget kiütögetjük belőle. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a paprika, a sonka és az újhagyma kivételével, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a paprika- és sonkakockákat, valamint az újhagymakarikákat. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában, majd a sütő középső részébe tesszük, és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat formával együtt sütőrácsra tesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd kivesszük a formából, és rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni. Felcsíkozott újhagymazölddel díszíthetjük.

Tipp:

Sütés előtt megszórhatjuk a muffinok tetejét reszelt sajttal.
Sonkás-paprikás muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!