
Limoncello



Hozzávalók
Nagy, lezárható üveg (kb. 3 liter űrtartalom):
Elkészítés
Elkészítés:
Mossuk meg a citromokat forró vízben, és töröljük szárazra. Hámozóval nagyon vékonyan hámozzuk le a héját (a fehér réteg nélkül), és tegyük az üvegbe. Adjuk hozzá az alkoholt, keverjük össze, és sötét, meleg helyen hagyjuk állni legalább 14 napig.
Öntsük a vizet és a cukrot egy kis lábasba. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, kaparjuk ki a vaníliapépet, és adjuk hozzá mindkettőt. Addig forraljuk, amíg a cukor fel nem oldódik. Hagyjuk a szirupot kihűlni. Adjuk a szirupot és a tartósítószert a citromos keverékhez, és hagyjuk további 4 hétig áztatni.
Vegyük ki a vaníliarudat. Szűrjük át a limoncellót, töltsük az előkészített üvegekbe, és zárjuk le.


Limoncello
Hozzávalók
kb. 40 adag elkészítéséhez
Nagy, lezárható üveg (kb. 3 liter űrtartalom):
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Mossuk meg a citromokat forró vízben, és töröljük szárazra. Hámozóval nagyon vékonyan hámozzuk le a héját (a fehér réteg nélkül), és tegyük az üvegbe. Adjuk hozzá az alkoholt, keverjük össze, és sötét, meleg helyen hagyjuk állni legalább 14 napig.
Öntsük a vizet és a cukrot egy kis lábasba. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, kaparjuk ki a vaníliapépet, és adjuk hozzá mindkettőt. Addig forraljuk, amíg a cukor fel nem oldódik. Hagyjuk a szirupot kihűlni. Adjuk a szirupot és a tartósítószert a citromos keverékhez, és hagyjuk további 4 hétig áztatni.
Vegyük ki a vaníliarudat. Szűrjük át a limoncellót, töltsük az előkészített üvegekbe, és zárjuk le.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?