Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Limoncello

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40 adag

Hozzávalók

kb. 40 adag elkészítéséhez

Nagy, lezárható üveg (kb. 3 liter űrtartalom):

8 darab kezeletlen citrom
1000 ml 96%-os tiszta alkohol
1000 ml víz
600 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mossuk ki és öblítsünk át alaposan az üveget forró vízzel.

Mossuk meg a citromokat forró vízben, és töröljük szárazra. Hámozóval nagyon vékonyan hámozzuk le a héját (a fehér réteg nélkül), és tegyük az üvegbe. Adjuk hozzá az alkoholt, keverjük össze, és sötét, meleg helyen hagyjuk állni legalább 14 napig.

Öntsük a vizet és a cukrot egy kis lábasba. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, kaparjuk ki a vaníliapépet, és adjuk hozzá mindkettőt. Addig forraljuk, amíg a cukor fel nem oldódik. Hagyjuk a szirupot kihűlni. Adjuk a szirupot és a tartósítószert a citromos keverékhez, és hagyjuk további 4 hétig áztatni.

Vegyük ki a vaníliarudat. Szűrjük át a limoncellót, töltsük az előkészített üvegekbe, és zárjuk le.
Limoncello

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!