Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Limoncello

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 40 adag elkészítéséhez

Nagy, lezárható üveg (kb. 3 liter űrtartalom):

8 darab kezeletlen citrom
1000 ml 96%-os tiszta alkohol
1000 ml víz
600 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Mossuk ki és öblítsünk át alaposan az üveget forró vízzel.

Mossuk meg a citromokat forró vízben, és töröljük szárazra. Hámozóval nagyon vékonyan hámozzuk le a héját (a fehér réteg nélkül), és tegyük az üvegbe. Adjuk hozzá az alkoholt, keverjük össze, és sötét, meleg helyen hagyjuk állni legalább 14 napig.

Öntsük a vizet és a cukrot egy kis lábasba. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, kaparjuk ki a vaníliapépet, és adjuk hozzá mindkettőt. Addig forraljuk, amíg a cukor fel nem oldódik. Hagyjuk a szirupot kihűlni. Adjuk a szirupot és a tartósítószert a citromos keverékhez, és hagyjuk további 4 hétig áztatni.

Vegyük ki a vaníliarudat. Szűrjük át a limoncellót, töltsük az előkészített üvegekbe, és zárjuk le.
Limoncello

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!