Limoncello
Hozzávalók
Nagy, lezárható üveg (kb. 3 liter űrtartalom):
8 darab kezeletlen citrom
1000 ml 96%-os tiszta alkohol
1000 ml víz
600 g cukor
1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer
Elkészítés
Elkészítés:
Mossuk ki és öblítsünk át alaposan az üveget forró vízzel.
Mossuk meg a citromokat forró vízben, és töröljük szárazra. Hámozóval nagyon vékonyan hámozzuk le a héját (a fehér réteg nélkül), és tegyük az üvegbe. Adjuk hozzá az alkoholt, keverjük össze, és sötét, meleg helyen hagyjuk állni legalább 14 napig.
Öntsük a vizet és a cukrot egy kis lábasba. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, kaparjuk ki a vaníliapépet, és adjuk hozzá mindkettőt. Addig forraljuk, amíg a cukor fel nem oldódik. Hagyjuk a szirupot kihűlni. Adjuk a szirupot és a tartósítószert a citromos keverékhez, és hagyjuk további 4 hétig áztatni.
Vegyük ki a vaníliarudat. Szűrjük át a limoncellót, töltsük az előkészített üvegekbe, és zárjuk le.
Mossuk meg a citromokat forró vízben, és töröljük szárazra. Hámozóval nagyon vékonyan hámozzuk le a héját (a fehér réteg nélkül), és tegyük az üvegbe. Adjuk hozzá az alkoholt, keverjük össze, és sötét, meleg helyen hagyjuk állni legalább 14 napig.
Öntsük a vizet és a cukrot egy kis lábasba. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, kaparjuk ki a vaníliapépet, és adjuk hozzá mindkettőt. Addig forraljuk, amíg a cukor fel nem oldódik. Hagyjuk a szirupot kihűlni. Adjuk a szirupot és a tartósítószert a citromos keverékhez, és hagyjuk további 4 hétig áztatni.
Vegyük ki a vaníliarudat. Szűrjük át a limoncellót, töltsük az előkészített üvegekbe, és zárjuk le.
Kedvencnek jelölöm
Limoncello
Hozzávalók
kb. 40 adag elkészítéséhez
Nagy, lezárható üveg (kb. 3 liter űrtartalom):
8 darab kezeletlen citrom
1000 ml 96%-os tiszta alkohol
1000 ml víz
600 g cukor
1 szál Dr. Oetker Vaníliarúd
késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Mossuk ki és öblítsünk át alaposan az üveget forró vízzel.
Mossuk meg a citromokat forró vízben, és töröljük szárazra. Hámozóval nagyon vékonyan hámozzuk le a héját (a fehér réteg nélkül), és tegyük az üvegbe. Adjuk hozzá az alkoholt, keverjük össze, és sötét, meleg helyen hagyjuk állni legalább 14 napig.
Öntsük a vizet és a cukrot egy kis lábasba. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, kaparjuk ki a vaníliapépet, és adjuk hozzá mindkettőt. Addig forraljuk, amíg a cukor fel nem oldódik. Hagyjuk a szirupot kihűlni. Adjuk a szirupot és a tartósítószert a citromos keverékhez, és hagyjuk további 4 hétig áztatni.
Vegyük ki a vaníliarudat. Szűrjük át a limoncellót, töltsük az előkészített üvegekbe, és zárjuk le.
Mossuk meg a citromokat forró vízben, és töröljük szárazra. Hámozóval nagyon vékonyan hámozzuk le a héját (a fehér réteg nélkül), és tegyük az üvegbe. Adjuk hozzá az alkoholt, keverjük össze, és sötét, meleg helyen hagyjuk állni legalább 14 napig.
Öntsük a vizet és a cukrot egy kis lábasba. Vágjuk fel hosszában a vaníliarudat, kaparjuk ki a vaníliapépet, és adjuk hozzá mindkettőt. Addig forraljuk, amíg a cukor fel nem oldódik. Hagyjuk a szirupot kihűlni. Adjuk a szirupot és a tartósítószert a citromos keverékhez, és hagyjuk további 4 hétig áztatni.
Vegyük ki a vaníliarudat. Szűrjük át a limoncellót, töltsük az előkészített üvegekbe, és zárjuk le.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?