Te is meg tudod csinálni: a túrótorták titkai

Dátum 2019. március 14.

Az egyszerű és ezerarcú túrótorta minden családi ebédet feldob - most segítünk abban, hogyan készítheted el!

Sütéssel, vagy sütés nélkül is készíthetjük

Van az évnek az az időszaka, amikor közeleg a téli időszak vége, a kamra kincsei vélhetően már fogyóban vannak, ugyanakkor még várnunk kell a friss gyümölcsökre. Erre az átmeneti időszakra lehet jó megoldás például egy remekbe szabott túrótorta, ha valami finomsággal kedveskednénk a családnak.

A túrótortákat alapvetően két csoportra oszthajuk: vannak a sütés nélküli és a sütéssel készült verziók. Mindkettőnek megvannak az előnyei és a saját rajongótábora.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hasznos tanácsok

sütéssel készült változatok sem olyan bonyolultak, mint gondolnánk. Gyorsan és egyszerűen készíthetünk ellenállhatatlan finomságokat.

Az elkészült túrótortát hagyjuk a sütőben kihűlni, így a nedves krém kellemesen átitatja az amúgy talán száraz kekszalapot, ami ettől kellemesen puha lesz. A sült túrótorták elkészítése során az egyik leggyakoribb probléma, hogy megreped a felülete. Bár tökéletes megoldás ennek elkerülésére sajnos nem létezik, ezzel az eljárással a repedezés rizikóját is csökkenthetjük.

A túrótorta érzékeny pontja, amikor levesszük róla a csatos tortaformát, ilyenkor is könnyen szakadhat, repedhet. Ennek a jelenségnek azzal vehetjük elejét ha alaposan kivajazzuk a formát.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
69 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

A túrótortákat dobjuk fel gyümölcsökkel

A túrótortát készíthetjük ricottából, vagy ricottával kevert túróból is. A ricotta, bár savanyú túrónak is hívják, valójában nem mondható savanyúnak és kiváló alapanyag, jól lehet vele dolgozni.

A túrótorta akkor is jó megoldás lehet, ha gluténmentes finomságot szeretnénk készíteni, ugyanis az alapot képező kekszet könnyen elkészíthetjük gluténmentes verzióban is.

Ha a sütés nélküli megoldást választjuk, akkor a zselatin (például Dr.Oetker Zselatin) adhatja meg a torta tartását.

Ha zselatinnal dolgozunk, mindenképpen érdemes a por alakú kiszereléseket keresnünk, azzal könnyebb dolgozni. Mindennemű túrótortát fel tud dobni egy kis friss gyümölcs, vagy házi dzsem, lekvár. Bátran nézzük át a kamrát, hogy friss ízekkel dobhassuk fel ezt az egyszerű finomságot!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!