Almás túrótorta
Hozzávalók
Tésztához:
                                        375 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g lágy Rama margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 közepes méretű tojás
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tészta tetejére:
                                        1,5 kg alma
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 közepes méretű tojásfehérje
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 közepes méretű tojássárgája
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        750 g túró (sovány)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 teáskanál őrölt fahéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g habtejszín
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        kb. 100 g lágy eperlekvár
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            40x30 cm-es magasfalú tepsihez:
                                        sütőpapír
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés
                                    Az Almás túrótorta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés
                                    Kelt tészta: 
A lisztet az élesztővel egy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsiben egyenletesen kinyújtjuk.
A tészta tetejére:
Meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházat és deszkán hosszában kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk (1. ábra). Kiszúrókkal tetszőleges motívumokat pl. alma szúrunk ki, majd félretesszük (2. ábra). A maradék almadarabokat kis kockákra vágjuk.
A tojásfehérjét a cukor 1/3-ad részével nagyon kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral, a túróval, a vanillincukorral, a fahéjjal, a tejszínnel és a tejjel konyhai robotgéppel (habverő) egy nagy keverőtálban, legmagasabb fokozaton 1 perc alatt simává keverjük. Belekeverjük a 3 evőkanál étkezési keményítőt, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Végül hozzáadjuk az almadarabkákat is. Az így kapott masszát elosztjuk a tésztán. Az almaformákat elhelyezzük a tölteléken, kicsit belenyomkodjuk és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Almás túrótorta süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni. A gyümölcskrémet kis lábasban röviden felforraljuk, végül egy teáskanál segítségével óvatosan elosztjuk az almamotívumokon.
                            A lisztet az élesztővel egy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsiben egyenletesen kinyújtjuk.
A tészta tetejére:
Meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházat és deszkán hosszában kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk (1. ábra). Kiszúrókkal tetszőleges motívumokat pl. alma szúrunk ki, majd félretesszük (2. ábra). A maradék almadarabokat kis kockákra vágjuk.
A tojásfehérjét a cukor 1/3-ad részével nagyon kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral, a túróval, a vanillincukorral, a fahéjjal, a tejszínnel és a tejjel konyhai robotgéppel (habverő) egy nagy keverőtálban, legmagasabb fokozaton 1 perc alatt simává keverjük. Belekeverjük a 3 evőkanál étkezési keményítőt, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Végül hozzáadjuk az almadarabkákat is. Az így kapott masszát elosztjuk a tésztán. Az almaformákat elhelyezzük a tölteléken, kicsit belenyomkodjuk és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Almás túrótorta süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni. A gyümölcskrémet kis lábasban röviden felforraljuk, végül egy teáskanál segítségével óvatosan elosztjuk az almamotívumokon.
Tipp:
                                    Az Almás túrótorta sütemény kiszúráshoz használhatunk almaforma helyett más, például szívformát is.
                                
                            
                                                                                                                
                                                                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Almás túrótorta
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
                                        375 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g lágy Rama margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 közepes méretű tojás
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tészta tetejére:
                                        1,5 kg alma
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 közepes méretű tojásfehérje
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 közepes méretű tojássárgája
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        750 g túró (sovány)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 teáskanál őrölt fahéj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 g habtejszín
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 ml tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        kb. 100 g lágy eperlekvár
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            40x30 cm-es magasfalú tepsihez:
                                        sütőpapír
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
                                    Az Almás túrótorta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés
                                    Kelt tészta: 
A lisztet az élesztővel egy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsiben egyenletesen kinyújtjuk.
A tészta tetejére:
Meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházat és deszkán hosszában kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk (1. ábra). Kiszúrókkal tetszőleges motívumokat pl. alma szúrunk ki, majd félretesszük (2. ábra). A maradék almadarabokat kis kockákra vágjuk.
A tojásfehérjét a cukor 1/3-ad részével nagyon kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral, a túróval, a vanillincukorral, a fahéjjal, a tejszínnel és a tejjel konyhai robotgéppel (habverő) egy nagy keverőtálban, legmagasabb fokozaton 1 perc alatt simává keverjük. Belekeverjük a 3 evőkanál étkezési keményítőt, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Végül hozzáadjuk az almadarabkákat is. Az így kapott masszát elosztjuk a tésztán. Az almaformákat elhelyezzük a tölteléken, kicsit belenyomkodjuk és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Almás túrótorta süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni. A gyümölcskrémet kis lábasban röviden felforraljuk, végül egy teáskanál segítségével óvatosan elosztjuk az almamotívumokon.
                            A lisztet az élesztővel egy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsiben egyenletesen kinyújtjuk.
A tészta tetejére:
Meghámozzuk az almát, eltávolítjuk a magházat és deszkán hosszában kb. 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk (1. ábra). Kiszúrókkal tetszőleges motívumokat pl. alma szúrunk ki, majd félretesszük (2. ábra). A maradék almadarabokat kis kockákra vágjuk.
A tojásfehérjét a cukor 1/3-ad részével nagyon kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral, a túróval, a vanillincukorral, a fahéjjal, a tejszínnel és a tejjel konyhai robotgéppel (habverő) egy nagy keverőtálban, legmagasabb fokozaton 1 perc alatt simává keverjük. Belekeverjük a 3 evőkanál étkezési keményítőt, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Végül hozzáadjuk az almadarabkákat is. Az így kapott masszát elosztjuk a tésztán. Az almaformákat elhelyezzük a tölteléken, kicsit belenyomkodjuk és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A Almás túrótorta süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni. A gyümölcskrémet kis lábasban röviden felforraljuk, végül egy teáskanál segítségével óvatosan elosztjuk az almamotívumokon.
Tipp:
                                    Az Almás túrótorta sütemény kiszúráshoz használhatunk almaforma helyett más, például szívformát is.
                                
                            
                                                    
                                                    
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?