Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás túrótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Kapcsos kerek formához (⌀ 24-26 cm):

kevés zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

600 g burgonya (főzni való)
500 g félzsíros túró
4 darab tojás (M-es)
180 g cukor
100 g lágy margarin
200 g búzaliszt

Tálaláshoz:

porcukor
tetszőleges ízű lekvár (pl. málna)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és bő vízben puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, még melegen összetörjük krumplitörővel, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A túrót áttörjük. A kerek forma alját és oldalát kikenjük egy kevés zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat a cukorral, a lágy margarinnal, a vanília aromával és a citromhéjjal konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az áttört burgonyát és túrót is.

A lisztben elkeverjük a sütőport, a tojásos keverékhez adjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérje habot. A masszát az előkészített formába simítjuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész süteményt rácsra tesszük, 10 percet pihentetjük, ezután leoldjuk a tortaforma oldalát, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt tortát felszeleteljük, porcukorral meghintve és lekvárral körítve tálaljuk.

Tipp:

Ha sütés közben nagyon pirul a torta teteje, a sütési idő második felében takarjuk le alufóliával.
A Burgonyás túrótorta smeleges jellege miatt kiválóan egészíthető ki gyümölcsös, csokis öntetekkel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!