Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szív alakú málnatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

szív alakú sütőkeret
sütőpapír

Tésztához:

3 darab tojás (M-es)
3 csapott evőkanál búzaliszt (kb. 50 g)
3 evőkanál cukor (kb. 60 g)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (kb. 10 g)

Kenéshez:

2 evőkanál málnadzsem

Túrós-tejszínes krémhez:

300 ml hideg habtejszín
500 g étkezési félzsíros tehéntúró
75 g cukor
3 evőkanál citromlé
kb. 250 g málna

Díszítéshez:

300 ml hideg habtejszín
kb. 125 g málna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Szív alakú málnatorta hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A szív alakú sütőkeretet (24 cm ᴓ) a sütőpapírra tesszük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket konyhai robotgéppel (habverő) félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg kemény, masszív habot kapunk. A tojássárgájákat alacsony fokozaton hozzákeverjük. A lisztben elkeverjük a késhegynyi sütőport és a kakaóport, majd kanalanként a masszához adjuk.
A tésztát a tortaformába öntjük, a tetejét elsimítjuk és a tepsit a sütő alsó részébe tesszük és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A szív alakú sütőformát lecsatoljuk, és levesszük. A csokis süteményt sütőpapírral fedett rácsra borítjuk, és így hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk, a süteményt tortatálra tesszük, és a megtisztított sütőkeretet köré tesszük. A kakaós süteményt málnadzsemmel megkenjük.

Túrós-tejszínes krém:
A tejszínt 1 tasak zselatin fix-szel-szel keményre felverjük. A túrót szintén 1 tasak zselatin fix-szel összekeverjük. A cukrot, a vanillincukrot és a citromlevet belekeverjük a túróba. Végül óvatosan belekeverjük a felvert tejszínt is. A túrós-tejszínes krém 1/3-t rákenjük a tortalapra, majd rátesszük a málnát úgy, hogy óvatosan egy kicsit belenyomkodjuk a krémbe. A maradék krémet elosztjuk a málnán, majd elsimítjuk. A süteményt legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A sütőkeretet óvatosan lecsatoljuk, és levesszük. A tejszínt a vanillincukorral és a habfixálóval keményre felverjük, és nagylyukú díszítőcsöves habzsákba töltjük. Nagyobb tejszín-tuffokat nyomunk a krémre. A Szív alakú málnatorta süteményt málnával és csokiszívekkel díszítjük, tálalásig hideg helyre tesszük.

Tipp:

A Szív alakú málnatorta sütemény elkészítéséhez málna helyett, tetszés szerint más bogyós gyümölcsöt is használhatunk.
A Szív alakú málnatorta túrós-gyümölcsös, alkalmi jellegű sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!