Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-tejszínes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 szelet elkészítéséhez

Tortaformához 26 cm Ø:

sütőpapír

Tésztához:

3 darab tojás (M-es)
90 g cukor
1 csipet só
70 g búzaliszt
20 g étkezési keményítő

Töltelékhez:

250 ml tej
100 g cukor
3 darab tojássárgája (M-es)
500 g félzsíros, étkezési túró
200 ml habtejszín
40 g cukor

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) habosra felverjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel, rászitáljuk a masszára, majd fakanállal belekeverjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt csatos tortaformába öntjük, és elsimítjuk.
A sütőformát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A kihűlt tortát középen, két lapra vágjuk, az egyiket a formába tesszük és köré helyezzük a tortaforma szélét, a másikat félrerakjuk.

Töltelék:
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük, de nem vizet, hanem kb. 100 ml tejet adunk hozzá, és duzzadni hagyjuk. A 250 ml tejet a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgájával sűrítve, kevergetés közben közepes lángon felforrósítjuk, de nem forraljuk fel. Levesszük a tűzről. A megduzzadt zselatint lassú hőfokon addig melegítjük, míg a szemcsék teljesen eloldódnak, az elkészített tojásos masszába egyenletesen elkeverjük, majd a túrót is a forró krémbe tesszük. A tejszínt a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, és amikor a krém elkezd hűlni, zselésedni, óvatosan belekeverjük.
A krémet a piskótára öntjük, elsimítjuk és lefedjük a félretett piskótalappal.
Az elkészült tortát legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés:
A tortát tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Tipp:

Sűrűség-próba: Egy fakanalat belemártunk a krémbe, megfordítjuk, hagyjuk róla lefolyni a krémet, majd ráfújunk. Ha a keletkező hullámminta egy rózsa virágára emlékeztet, akkor a krém megfelelő sűrűségű.
Túrós-tejszínes torta 14 szeletes, piskóta alapra készíttet túrós finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!