Ezekkel a mártogatósokkal egyetlen pizzaszél sem marad a tányéron!

Dátum 2021. szeptember 08.

Rendszeresen meghagyod a tányérodon a pizza szélét? Tudunk rá egy megoldást! Ha elkészíted az alábbi pizza mártogatósokat, azt fogod kívánni, hogy a pizzádnak több széle legyen, mint feltéttel megpakolt része.

Csak kövesd a mottót: „Ki ne dobd, inkább mártogasd!”

Pizza mártogatósok: Adjunk a pizzaszélnek egy kis plusz ízt!

Mindannyian egyetértünk abban, hogy a pizza isteni! De ami még nagyszerűbb, az az, ha van egy szuper fincsi mártogatósunk, amibe a pizza szélét beletunkolhatjuk. Habár sokan kidobják, nekünk a pizza széle a kedvencünk! Imádjuk, ha rásült egy kis sajt, alatta pedig felbukkan a paradicsomszósz. Nyami! A gyorsan és egyszerűen elkészíthető pizza mártogatósaink a pizza mennyországba repítenek, próbáljuk ki a következő pizza party alkalmával, és garantáltan nem maradnak majd tésztaszélek! Mártózzunk tehát meg a legjobb receptekben!

Szükséges idő 0-20 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

1. Paprikás-sajtos mártogatós

A sajt és a pizza együtt tökéletes párost alkot. És a sajtnál csak egy dolog lehet jobb a pizzán, a még több sajt. Könnyen megduplázhatjuk pizzánkon a sajt mennyiségét ezzel a szuper krémes csilis sajtszósszal. Reszelt cheddar sajtból, tejszínből, lime-ból és jalapeño paprikából (csípős paprika) készül, az íze pedig igazán frissítő. Nem éppen kímélő fogás, de biztosan mosolyt csal majd minden sajtszerető arcára. Még egy kis ízbomba - készítsünk vegán füstölt sajtos mártogatóst!

2. Csípős BBQ mártogatós

A BBQ szószt senkinek sem kell bemutatni. Nemcsak grillezéskor vagy halas fogásokhoz vethetjük be, hiszen füstös aromája a vegetáriánus ételeket is ellenállhatatlanul finommá varázsolja. Édes, mézes és whiskys variációi egyaránt ismertek. Készítésének módja pedig attól is függ, hogy éppen merre utazunk a világban – más az amerikai Kansasben, mint Koreában.

Mindegy is, hogyan nevezzük, a legjobb BBQ szósz mindig otthon készül. Ehhez forraljunk össze ketchupöt barna cukorral, a híres Worcester szósszal, Tabascóval, almaecettel és fűszerpaprikával.

Szükséges idő 0-20 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

3. Fokhagymás-majonéz (Aioli mártogatós)

Az aioli szerelmeslevél a fokhagymához. Fűszeres, pikáns íz dominál benne, a fokhagyma, az olaj és gyakran némi tojás találkozása alkotja ezt a csodálatosan krémes mediterrán szószt. Sosem lehet eleget enni belőle!

A mi aioli mártogatósunk tojásmentes majonézből készül, és remekül illik mindenféle péksüteményhez, és persze az olyan tésztafélékhez is, mint a pizza. Rengeteg különböző íz koncentrálódik benne, mivel tejből, napraforgóolajból, citromléből és természetesen fokhagymából készül.

4. Avokádós mártogatós (Guacamole)

A guacamole igazi klasszikus a mártogatósok között. Tortillachipsszel, nachosszal vagy más snackkel fogyasztva jó kísérője szinte minden sós fogásnak. A mexikói mártogatós fő hozzávalója az avokádó. (Egy kis érdekesség: az avokádó szó az aztékoktól ered, jelentése: heregolyó. Talán a formája miatt? Ki tudja…)

A mi mártogatósunk is avokádóból készül, de kerül bele még paradicsom, koriander, fokhagyma és citrom is. És ha nem vetjük meg a csípősebb fogásokat, csípős paprika szintén mehet bele.

Szükséges idő 0-20 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

5. Koktélszószos mártogatós

A klasszikus világos, pasztelles piros vagy narancsszínű szósz a ketchup és a majonéz ötvözéséből született. Annyi koktélszósz recept létezik, mint égen a csillag! A lényeg most annyi, hogy nagyon jól passzol a pizzához, így válik előételből a főétel részévé.

A mi koktélszószunk fő jellemzője a reszelt torma frissessége, valamint a ketchup, majonéz, Worcester szósz, no meg egy kis narancslé kombinációjának édes és fűszeres íze. Kerüljön még bele egy kis tejföl, hogy megkapjuk az autentikus pasztell árnyalatot!

6. Salsa verde mártogatós

A salsa verde intenzíven csípős szósz egyenesen Olaszországból. Zöld színét legfőbb hozzávalója, a petrezselyem adja. A zöld szószok – mint például a frankfurti szósz – rokona, csak sokkal fűszeresebb a többi verziónál. A mexikói és spanyol konyha szintén ismeri és használja.

A petrezselyem mellett teszünk bele szardellát, kapribogyót, fokhagymát, fehér kenyeret, citromot és egy főtt tojás sárgáját. A szardella és kapribogyó sós, zöldfűszeres ízt kölcsönöz a pizzának – csak úgy bizseregnek majd az ízlelőbimbóink. Tegyünk egy próbát!

Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!