Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Paprikás– sajtos mártogatós

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

1 evőkanál víz
150 ml tej (3,5 % -os)
1 bio zöldcitrom
100 g reszelt Cheddar
80 g Jalapeño (üveges)
bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A keményítőt és a vizet keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejet főzőedényben közepes tűzön felforraljuk, hozzáadjuk a keményítős vizet, habverővel összekeverjük, és megint felforraljuk, majd az edényt lehúzzuk a tűzhelyről.

A zöldcitromot forró vízben megmossuk, megtöröljük, és lereszeljük a héját. A lereszelt citromhéjat, a reszelt sajtot és a Jalapeño-t habverővel belekeverjük a tejbe, majd sóval és borssal ízesítjük.

Tippek:

A mártogatós légmentesen lezárva, hűtőszekrényben kb. 1 hétig tárolható.
Friss zöldségekhez ( pl. sárgarépa, uborka, zeller szár) , tortilla tekercsekhez különösen finom.
A Paprikás– sajtos mártogatós húsételekkel, sajttálakkal, nyers és grillezett zöldségekkel a legfinomabb.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!