Paprikás– sajtos mártogatós
Hozzávalók
1 teáskanál Dr. Oetker Étkezési keményítő
1 evőkanál víz
150 ml tej (3,5 % -os)
1 bio zöldcitrom
100 g reszelt Cheddar
80 g Jalapeño (üveges)
só
bors
Elkészítés
Elkészítés:
A keményítőt és a vizet keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejet főzőedényben közepes tűzön felforraljuk, hozzáadjuk a keményítős vizet, habverővel összekeverjük, és megint felforraljuk, majd az edényt lehúzzuk a tűzhelyről.
A zöldcitromot forró vízben megmossuk, megtöröljük, és lereszeljük a héját. A lereszelt citromhéjat, a reszelt sajtot és a Jalapeño-t habverővel belekeverjük a tejbe, majd sóval és borssal ízesítjük.
A zöldcitromot forró vízben megmossuk, megtöröljük, és lereszeljük a héját. A lereszelt citromhéjat, a reszelt sajtot és a Jalapeño-t habverővel belekeverjük a tejbe, majd sóval és borssal ízesítjük.
Tippek:
A mártogatós légmentesen lezárva, hűtőszekrényben kb. 1 hétig tárolható.
Friss zöldségekhez ( pl. sárgarépa, uborka, zeller szár) , tortilla tekercsekhez különösen finom.
Friss zöldségekhez ( pl. sárgarépa, uborka, zeller szár) , tortilla tekercsekhez különösen finom.
Kedvencnek jelölöm
Paprikás– sajtos mártogatós
Hozzávalók
kb. 2 adag elkészítéséhez
1 teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
1 evőkanál víz
150 ml tej (3,5 % -os)
1 bio zöldcitrom
100 g reszelt Cheddar
80 g Jalapeño (üveges)
só
bors
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A keményítőt és a vizet keverőtálban habverővel összekeverjük. A tejet főzőedényben közepes tűzön felforraljuk, hozzáadjuk a keményítős vizet, habverővel összekeverjük, és megint felforraljuk, majd az edényt lehúzzuk a tűzhelyről.
A zöldcitromot forró vízben megmossuk, megtöröljük, és lereszeljük a héját. A lereszelt citromhéjat, a reszelt sajtot és a Jalapeño-t habverővel belekeverjük a tejbe, majd sóval és borssal ízesítjük.
A zöldcitromot forró vízben megmossuk, megtöröljük, és lereszeljük a héját. A lereszelt citromhéjat, a reszelt sajtot és a Jalapeño-t habverővel belekeverjük a tejbe, majd sóval és borssal ízesítjük.
Tippek:
A mártogatós légmentesen lezárva, hűtőszekrényben kb. 1 hétig tárolható.
Friss zöldségekhez ( pl. sárgarépa, uborka, zeller szár) , tortilla tekercsekhez különösen finom.
Friss zöldségekhez ( pl. sárgarépa, uborka, zeller szár) , tortilla tekercsekhez különösen finom.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?