Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Avokádós mártogatós (Guacamole)

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 adag

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

1 darab paradicsom
1 bio zöldcitrom
1 gerezd fokhagyma
4 szár koriander
1 avokádó
½ pepperoni
3 evőkanál olívaolaj
bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A paradicsomot megmossuk, megtöröljük, a csumáját eltávolítjuk, és finomra felkockázzuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, megtöröljük, a héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levét. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a kés hátával összenyomkodjuk. A koriandert megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és a szár fás részét eltávolítjuk.

Az avokádót elfelezzük, kimagozzuk, a húsát kikanalazzuk, és durvára felkockázzuk, majd tálban villával finoman szétnyomkodjuk.

A pepperonit finom csíkokra vágjuk. Az összes hozzávalót villával összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, majd sóval és borssal ízesítjük.

Tippek:

A mártogatós légmentesen lezárva, nem fényáteresztő edényben hűtőszekrényben kb. 2 napig tárolható.
Pitához, friss zöldségekhez (pl. sárgarépa, zeller szár, uborka) ajánljuk.
A guacamole néven is ismert mexikói eredetű Avokádós mártogatós frissítő, laktató finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!