Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Avokádós mártogatós (Guacamole)

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

1 darab paradicsom
1 bio zöldcitrom
1 gerezd fokhagyma
4 szár koriander
1 avokádó
½ pepperoni
3 evőkanál olívaolaj
bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A paradicsomot megmossuk, megtöröljük, a csumáját eltávolítjuk, és finomra felkockázzuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, megtöröljük, a héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levét. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a kés hátával összenyomkodjuk. A koriandert megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és a szár fás részét eltávolítjuk.

Az avokádót elfelezzük, kimagozzuk, a húsát kikanalazzuk, és durvára felkockázzuk, majd tálban villával finoman szétnyomkodjuk.

A pepperonit finom csíkokra vágjuk. Az összes hozzávalót villával összekeverjük, hozzáadjuk az olajat, majd sóval és borssal ízesítjük.

Tippek:

A mártogatós légmentesen lezárva, nem fényáteresztő edényben hűtőszekrényben kb. 2 napig tárolható.
Pitához, friss zöldségekhez (pl. sárgarépa, zeller szár, uborka) ajánljuk.
A guacamole néven is ismert mexikói eredetű Avokádós mártogatós frissítő, laktató finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!