Vegán almás pite falatok
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
350 g alma
1 evőkanál citromlé
40 g cukor
20 g búzadara
1 kávéskanál őrölt fahéj
Kenéshez:
kb. 60 g vegán margarin
Szóráshoz:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) kibéleljük sütőpapírral és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. Hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát és a fahéjat, majd alaposan összekeverjük.
A két csomag leveles tésztát kitekerjük, és mindkettőt kb. 40-40 darab kis négyzetre vágjuk. A négyzetek felének közepén elosztjuk a tölteléket. A töltelék körüli üres részt megkenjük egy kevés olvasztott margarinnal, majd ráteszünk egy üres tésztanégyzetet. A széleket körben villával összenyomjuk, majd a tetejét is megszurkáljuk villával, végül lekenjük egy kevés olvasztott margarinnal. Hasonlóan elkészítjük a többi falatkát is, és az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után az almás pite falatkákat sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzzuk, majd hagyjuk kihűlni (vagy melegen tálaljuk). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. Hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát és a fahéjat, majd alaposan összekeverjük.
A két csomag leveles tésztát kitekerjük, és mindkettőt kb. 40-40 darab kis négyzetre vágjuk. A négyzetek felének közepén elosztjuk a tölteléket. A töltelék körüli üres részt megkenjük egy kevés olvasztott margarinnal, majd ráteszünk egy üres tésztanégyzetet. A széleket körben villával összenyomjuk, majd a tetejét is megszurkáljuk villával, végül lekenjük egy kevés olvasztott margarinnal. Hasonlóan elkészítjük a többi falatkát is, és az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után az almás pite falatkákat sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzzuk, majd hagyjuk kihűlni (vagy melegen tálaljuk). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Tipp:
A falatkákba szúrhatunk egy-egy kis pálcikát, akár a cake popokba (sütinyalókákba), és kínálhatunk melléjük vaníliás desszertöntetet.
Kedvencnek jelölöm
Vegán almás pite falatok
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
350 g alma
1 evőkanál citromlé
40 g cukor
20 g búzadara
1 kávéskanál őrölt fahéj
Kenéshez:
kb. 60 g vegán margarin
Szóráshoz:
némi porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) kibéleljük sütőpapírral és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. Hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát és a fahéjat, majd alaposan összekeverjük.
A két csomag leveles tésztát kitekerjük, és mindkettőt kb. 40-40 darab kis négyzetre vágjuk. A négyzetek felének közepén elosztjuk a tölteléket. A töltelék körüli üres részt megkenjük egy kevés olvasztott margarinnal, majd ráteszünk egy üres tésztanégyzetet. A széleket körben villával összenyomjuk, majd a tetejét is megszurkáljuk villával, végül lekenjük egy kevés olvasztott margarinnal. Hasonlóan elkészítjük a többi falatkát is, és az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után az almás pite falatkákat sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzzuk, majd hagyjuk kihűlni (vagy melegen tálaljuk). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk, és meglocsoljuk citromlével. Hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát és a fahéjat, majd alaposan összekeverjük.
A két csomag leveles tésztát kitekerjük, és mindkettőt kb. 40-40 darab kis négyzetre vágjuk. A négyzetek felének közepén elosztjuk a tölteléket. A töltelék körüli üres részt megkenjük egy kevés olvasztott margarinnal, majd ráteszünk egy üres tésztanégyzetet. A széleket körben villával összenyomjuk, majd a tetejét is megszurkáljuk villával, végül lekenjük egy kevés olvasztott margarinnal. Hasonlóan elkészítjük a többi falatkát is, és az előkészített tepsire sorakoztatjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után az almás pite falatkákat sütőpapírral együtt egy süteményrácsra húzzuk, majd hagyjuk kihűlni (vagy melegen tálaljuk). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Tipp:
A falatkákba szúrhatunk egy-egy kis pálcikát, akár a cake popokba (sütinyalókákba), és kínálhatunk melléjük vaníliás desszertöntetet.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?