Világnapja van – süssünk mogyorókrémmel!

Dátum 2022. február 04.

A híres csokis mogyorókrém rajongói számára február 5-e minden bizonnyal piros betűs ünnep, hiszen ekkor tartják a Nutella világnapját.

Házi készítésű mogyorókrém előnyei

Akik szerint mit sem ér az élet mogyorókrém nélkül, valószínűleg már a reggelt mogyorókrémes toasttal indítják, de ez még nem jelenti azt, hogy ne készíthetnének délutánra is valami finomságot kedvencükkel. Ehhez mutatunk most ötleteket.

Ha van hozzá kedvünk, akár magát a mogyorókrémet is elkészíthetjük házilag. Ha így teszünk, könnyen beállíthatjuk, hogy mennyire legyen édes a krémünk, vagy kísérletezgethetünk is: adhatunk hozzá fahéjat, vaníliát, az igazán bátrak pedig egy kevés sót is szórhatnak bele: az édes-sós páros igazán különleges lesz!

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Mihez is használhatjuk a mogyorókrémet?

Akár házi, akár bolti a krémünk, adja magát, hogy palacsintával tálaljuk. A csoki mogyoróval és banánnal egyszerűen tökéletes! Süssünk kisebb amerikai palacsintákat, majd építsünk belőlük tornyokat mogyorókrémmel és banánkarikákkal rétegezve. De ugyanígy tehetjük gofrira tejszínhabbal, vagy tölthetjük két gofri közé eperszeletekkel. A másik ötletünk a pohárdesszert. A krém alapja lehet főzött tejszín- vagy vaníliapuding, illetve mascarpone, adjunk hozzá mogyorókrémet, lazítsuk tejszínhabbal, és adagoljuk poharakba keksszel, durvára tört mogyoróval. A kekszet megmárthatjuk rumaromával ízesített kávéval, a végeredmény mogyorókrémes „tiramisu” lesz. A sütés nélküli torták világában is kifejezetten népszerű a mogyorókrém: nem csoda, mascarponéval kikeverve, kekszes alapra simítva szuper választás. És még szintén maradva a „ne kapcsold be a sütőt” desszerteknél, különböző kekszgolyók, trüffelek, bonbonok, pralinék ízesítéséhez, édesítéséhez és „összetapasztásához” is használhatunk mogyorókrémet. 

Szükséges idő Több, mint 60 perc
60 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Süssünk is!

Mondjuk csupa csokival? Kakaós piskótalapok közé tölthetünk mascarponés, tejszínes mogyorókrémet, ha klasszikus tortát készítenénk. Megkenhetjük vele a kész piskótatekercset, vagy akár a csupa csoki brownie tésztájába is belesüthetjük. De süthetünk „sima” brownie-t is, majd miután kihűlt, a tetejére kenjük a mogyorókrémet.

Finom másfajta kevert sütemények, így répatorta tésztájához adva. Süthetünk foltos sütit úgy, hogy a könnyű kevert tésztára mogyorókrémet pöttyözünk. Ugyanez működik túrós tésztával is. Mogyorókrémünket betölthetjük sütés előtt leveles tésztába vagy kelt tésztás süteményekbe, például csigákba, kalácsba, kiflikbe, a tölteléket felturbózhatjuk mogyoróval, mandulával, dióval. Végül pedig még a linzert és az ehhez hasonló tésztájú aprósütiket is említsük meg! Miután megsültek, hagyjuk kihűlni, majd kettő-kettőt ragasszunk össze mogyorókrémmel.

Ugye, hogy a mogyorókrém nem csak kenyérre kenve ellenállhatatlan? Melyik édesség fog elkészülni a világnap tiszteletére?

Szükséges idő 40-60 perc között
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!