Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorókrémes-banános palacsintatorony

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

300 ml tej
kevés margarin a sütéshez
120 g mogyorókrém
2 db kisebb banán (kb. 200 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Az amerikai palacsinta alapport a kimért tejjel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Egy teflonserpenyőben kevés margarint felolvasztunk, majd kb. 12 darab kisebb palacsintát sütünk belőle. Ehhez bő két evőkanálnyi tésztát a serpenyőbe adagolunk, kissé elsimítjuk, és közepes hőfokon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Összeállítjuk a palacsintákat. Egy palacsintát tányérra helyezünk, megkenjük mogyorókrémmel és rakunk rá felkarikázott banánt. Erre helyezünk egy második palacsintát, amelyre szintén mogyorókrém és banán kerül, végül a rétegezést egy harmadik palacsintával fejezzük be. A tetejét mogyorókrémmel és banánkarikákkal díszítjük. Hasonlóan elkészítjük a többi palacsintatornyot is, és melegen tálaljuk.

Tipp:

A mogyorókrémbe keverhetünk kb. 50 g aprított törökmogyorót.
A Mogyorókrémes-banános palacsintatorony a palacsintatorta egyik kreatív alternatívája.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!