
Túrós puffancs



Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A túrót, a tojást, a sót, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton jól összekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk, a túrós masszához. A legmagasabb fokozaton rövid ideig keverjük.
Sütés:
Serpenyőben olajat forrósítunk, és a túrós masszát evőkanalanként beletesszük (kb. 1-2 púpos evőkanál darabonként), kicsit ellapítjuk, és közepes tűzön mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A kész puffancsokat konyhai papírtörlőn hagyjuk egy kicsit lecsöpögni, majd meleg helyre tesszük.
A Túrós puffancs sütemény tetejét megszórjuk porcukorral, és tetszés szerint gyümölcsszósszal vagy lekvárral fogyasztjuk.
Tippek:
A túrós puffancs sütemény tálalható fahéjas cukorral vagy Dr. Oetker Desszertöntettel, illetve házilag készített csokoládé vagy karamellaöntettel, olvasztott lekvárral.


Túrós puffancs
Hozzávalók
kb. 20-25 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A túrót, a tojást, a sót, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton jól összekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk, a túrós masszához. A legmagasabb fokozaton rövid ideig keverjük.
Sütés:
Serpenyőben olajat forrósítunk, és a túrós masszát evőkanalanként beletesszük (kb. 1-2 púpos evőkanál darabonként), kicsit ellapítjuk, és közepes tűzön mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A kész puffancsokat konyhai papírtörlőn hagyjuk egy kicsit lecsöpögni, majd meleg helyre tesszük.
A Túrós puffancs sütemény tetejét megszórjuk porcukorral, és tetszés szerint gyümölcsszósszal vagy lekvárral fogyasztjuk.
Tippek:
A túrós puffancs sütemény tálalható fahéjas cukorral vagy Dr. Oetker Desszertöntettel, illetve házilag készített csokoládé vagy karamellaöntettel, olvasztott lekvárral.

Legújabb cikkek

Keményítő kisokos
Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről


Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?