Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós puffancs

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-25 darab elkészítéséhez

Tésztához:

500 g étkezési félzsíros tehéntúró
250 g búzaliszt
4 darab tojás (M-es)
1 csipet só
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül:

étolaj
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Túrós puffancs sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A túrót, a tojást, a sót, a vanillincukrot és a reszelt citromhéjat keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton jól összekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk, a túrós masszához. A legmagasabb fokozaton rövid ideig keverjük.

Sütés:
Serpenyőben olajat forrósítunk, és a túrós masszát evőkanalanként beletesszük (kb. 1-2 púpos evőkanál darabonként), kicsit ellapítjuk, és közepes tűzön mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A kész puffancsokat konyhai papírtörlőn hagyjuk egy kicsit lecsöpögni, majd meleg helyre tesszük.
A Túrós puffancs sütemény tetejét megszórjuk porcukorral, és tetszés szerint gyümölcsszósszal vagy lekvárral fogyasztjuk.

Tippek:

A túrós puffancsot melegen fogyasszuk.
A túrós puffancs sütemény tálalható fahéjas cukorral vagy Dr. Oetker Desszertöntettel, illetve házilag készített csokoládé vagy karamellaöntettel, olvasztott lekvárral.
A Túrós puffancs gyorsan elkészíthető édes desszert, mely vendégvárónak is alkalmas.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!