Csokis császármorzsa
Hozzávalók
Tésztához:
4 darab tojásfehérje (M-es)
80 g cukor
1 csipet só
4 darab tojássárgája (M-es)
140 g búzaliszt
2 csipet Dr. Oetker Sütőpor
20 g Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
300 ml tej
50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét (reszelve)
Sütéshez:
kb. 50 g vaj vagy margarin vagy 4 evőkanál étolaj
Szóráshoz:
némi porcukor
Tálaláshoz:
1 tasak Dr. Oetker Expressz desszertöntet vaníliaízű
250 ml hideg tej
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A tojásfehérjéket a cukorral (fokozatosan adagolva a cukrot) és a sóval konyhai robotgéppel(habverő) verjük nagyon keményre. A tojássárgáját, a lisztet, a sütőport, a kakaót és a tejet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. Keverjük bele a reszelt tortabevonót, majd fokozatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét. Hagyjuk a tésztát kb. 15 percig pihenni.
Melegítsük fel a vaj vagy margarin felét egy serpenyőben (Ø 28 cm). Öntsük bele a tészta felét, és közepes lángon, kb. 5 percig süssük. 2 spatulával először negyedeljük el a tésztát, amely még kissé "folyékony" a felszínen, majd fordítsuk meg és süssük alacsony hőfokon, szükség esetén még egy kis zsiradékot adva a serpenyőbe.
Ezután a császármorzsát 2 spatulával osszuk apró darabokra, tányérra rendezzük és melegen tartjuk. A többi tésztát ugyanígy készítsük el. Szórjuk meg porcukorral, és melegen tálaljuk vaníliaöntettel.
Vaníliaöntet:
Az expressz vaníliaöntetet a tasakon lévő utasítás szerint készítjük el.
A tojásfehérjéket a cukorral (fokozatosan adagolva a cukrot) és a sóval konyhai robotgéppel(habverő) verjük nagyon keményre. A tojássárgáját, a lisztet, a sütőport, a kakaót és a tejet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. Keverjük bele a reszelt tortabevonót, majd fokozatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét. Hagyjuk a tésztát kb. 15 percig pihenni.
Melegítsük fel a vaj vagy margarin felét egy serpenyőben (Ø 28 cm). Öntsük bele a tészta felét, és közepes lángon, kb. 5 percig süssük. 2 spatulával először negyedeljük el a tésztát, amely még kissé "folyékony" a felszínen, majd fordítsuk meg és süssük alacsony hőfokon, szükség esetén még egy kis zsiradékot adva a serpenyőbe.
Ezután a császármorzsát 2 spatulával osszuk apró darabokra, tányérra rendezzük és melegen tartjuk. A többi tésztát ugyanígy készítsük el. Szórjuk meg porcukorral, és melegen tálaljuk vaníliaöntettel.
Vaníliaöntet:
Az expressz vaníliaöntetet a tasakon lévő utasítás szerint készítjük el.
Tipp:
Tálaljunk meggyszószt hozzá:
200 g fagyasztott meggyet olvasszunk ki. Mérjünk ki 250 ml almalevet. A 20 g Dr. Oetker Étkezési keményítőt és a 15 g cukrot, kis mennyiségű almalével keverjük el, és a maradék almalevet forraljuk fel. Forrás után adjuk hozzá az almalével összekevert keményítőt és további kb. 1 percig főzzük, majd a végén adjuk hozzá a felolvasztott meggyet.
200 g fagyasztott meggyet olvasszunk ki. Mérjünk ki 250 ml almalevet. A 20 g Dr. Oetker Étkezési keményítőt és a 15 g cukrot, kis mennyiségű almalével keverjük el, és a maradék almalevet forraljuk fel. Forrás után adjuk hozzá az almalével összekevert keményítőt és további kb. 1 percig főzzük, majd a végén adjuk hozzá a felolvasztott meggyet.
Kedvencnek jelölöm
Csokis császármorzsa
Hozzávalók
kb. 2 adag elkészítéséhez
Tésztához:
4 darab tojásfehérje (M-es)
80 g cukor
1 csipet só
4 darab tojássárgája (M-es)
140 g búzaliszt
2 csipet Dr. Oetker Sütőpor
300 ml tej
50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét (reszelve)
Sütéshez:
kb. 50 g vaj vagy margarin vagy 4 evőkanál étolaj
Szóráshoz:
némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A tojásfehérjéket a cukorral (fokozatosan adagolva a cukrot) és a sóval konyhai robotgéppel(habverő) verjük nagyon keményre. A tojássárgáját, a lisztet, a sütőport, a kakaót és a tejet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. Keverjük bele a reszelt tortabevonót, majd fokozatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét. Hagyjuk a tésztát kb. 15 percig pihenni.
Melegítsük fel a vaj vagy margarin felét egy serpenyőben (Ø 28 cm). Öntsük bele a tészta felét, és közepes lángon, kb. 5 percig süssük. 2 spatulával először negyedeljük el a tésztát, amely még kissé "folyékony" a felszínen, majd fordítsuk meg és süssük alacsony hőfokon, szükség esetén még egy kis zsiradékot adva a serpenyőbe.
Ezután a császármorzsát 2 spatulával osszuk apró darabokra, tányérra rendezzük és melegen tartjuk. A többi tésztát ugyanígy készítsük el. Szórjuk meg porcukorral, és melegen tálaljuk vaníliaöntettel.
Vaníliaöntet:
Az expressz vaníliaöntetet a tasakon lévő utasítás szerint készítjük el.
A tojásfehérjéket a cukorral (fokozatosan adagolva a cukrot) és a sóval konyhai robotgéppel(habverő) verjük nagyon keményre. A tojássárgáját, a lisztet, a sütőport, a kakaót és a tejet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává keverjük. Keverjük bele a reszelt tortabevonót, majd fokozatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét. Hagyjuk a tésztát kb. 15 percig pihenni.
Melegítsük fel a vaj vagy margarin felét egy serpenyőben (Ø 28 cm). Öntsük bele a tészta felét, és közepes lángon, kb. 5 percig süssük. 2 spatulával először negyedeljük el a tésztát, amely még kissé "folyékony" a felszínen, majd fordítsuk meg és süssük alacsony hőfokon, szükség esetén még egy kis zsiradékot adva a serpenyőbe.
Ezután a császármorzsát 2 spatulával osszuk apró darabokra, tányérra rendezzük és melegen tartjuk. A többi tésztát ugyanígy készítsük el. Szórjuk meg porcukorral, és melegen tálaljuk vaníliaöntettel.
Vaníliaöntet:
Az expressz vaníliaöntetet a tasakon lévő utasítás szerint készítjük el.
Tipp:
Tálaljunk meggyszószt hozzá:
200 g fagyasztott meggyet olvasszunk ki. Mérjünk ki 250 ml almalevet. A 20 g Dr. Oetker Étkezési keményítőt és a 15 g cukrot, kis mennyiségű almalével keverjük el, és a maradék almalevet forraljuk fel. Forrás után adjuk hozzá az almalével összekevert keményítőt és további kb. 1 percig főzzük, majd a végén adjuk hozzá a felolvasztott meggyet.
200 g fagyasztott meggyet olvasszunk ki. Mérjünk ki 250 ml almalevet. A 20 g Dr. Oetker Étkezési keményítőt és a 15 g cukrot, kis mennyiségű almalével keverjük el, és a maradék almalevet forraljuk fel. Forrás után adjuk hozzá az almalével összekevert keményítőt és további kb. 1 percig főzzük, majd a végén adjuk hozzá a felolvasztott meggyet.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?