Édes maci-zsemlék
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
150 ml tej
50 g Rama margarin
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
Ezen kívül:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
kb. 1 evőkanál tej
Díszítéshez:
Dr. Oetker Dekor Toll Csokoládé- és karamellízű
Elkészítés
Előkészítés:
Az Édes maci-zsemlék péksütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tejet kis edényben megmelegítjük. Felolvasztjuk benne a margarint és az egy tasak tortabevonót.
A tejet kis edényben megmelegítjük. Felolvasztjuk benne a margarint és az egy tasak tortabevonót.
Elkészítés:
Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a meleg tej-zsiradék- tortabevonó keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc.) A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk. Hengerré formázzuk, és 9 egyforma méretű darabra osztjuk. A tortabevonóról eltávolítjuk a csomagolást, majd kb. 8 egyforma darabra vágjuk. A 9 tésztából egyet félreteszünk (abból lesznek a macifülek). A 8 darab tésztát egyformán megtöltjük darabolt tortabevonóval, golyókká formázzuk, és a tepsibe tesszük.
A félretett tésztadarabból egy hosszú hengert formázunk (kb. 20 cm) és 16 egyforma méretű darabra osztjuk. Golyókká formázzuk és macifüleknek a tésztadarabokhoz nyomkodjuk. A zsemléket laposra nyomkodjuk, és a tésztát letakarva meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A figurákat tejjel megkenjük és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A maci-zsemléket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Dekortollal füleket, szemeket, szájat és orrot rajzolunk az Édes maci-zsemlék péksütemény tetejére.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a meleg tej-zsiradék- tortabevonó keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc.) A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk. Hengerré formázzuk, és 9 egyforma méretű darabra osztjuk. A tortabevonóról eltávolítjuk a csomagolást, majd kb. 8 egyforma darabra vágjuk. A 9 tésztából egyet félreteszünk (abból lesznek a macifülek). A 8 darab tésztát egyformán megtöltjük darabolt tortabevonóval, golyókká formázzuk, és a tepsibe tesszük.
A félretett tésztadarabból egy hosszú hengert formázunk (kb. 20 cm) és 16 egyforma méretű darabra osztjuk. Golyókká formázzuk és macifüleknek a tésztadarabokhoz nyomkodjuk. A zsemléket laposra nyomkodjuk, és a tésztát letakarva meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A figurákat tejjel megkenjük és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A maci-zsemléket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Dekortollal füleket, szemeket, szájat és orrot rajzolunk az Édes maci-zsemlék péksütemény tetejére.
Tipp:
Az Édes maci-zsemlék péksütemény díszítés nélkül fagyasztható. Felengedés után legjobb, ha kb. 5 perc alatt sütési hőmérsékleten újrasütjük, és utána díszítjük.
Kedvencnek jelölöm
Édes maci-zsemlék
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
150 ml tej
50 g Rama margarin
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az Édes maci-zsemlék péksütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tejet kis edényben megmelegítjük. Felolvasztjuk benne a margarint és az egy tasak tortabevonót.
A tejet kis edényben megmelegítjük. Felolvasztjuk benne a margarint és az egy tasak tortabevonót.
Elkészítés:
Kelt tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a meleg tej-zsiradék- tortabevonó keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc.) A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk. Hengerré formázzuk, és 9 egyforma méretű darabra osztjuk. A tortabevonóról eltávolítjuk a csomagolást, majd kb. 8 egyforma darabra vágjuk. A 9 tésztából egyet félreteszünk (abból lesznek a macifülek). A 8 darab tésztát egyformán megtöltjük darabolt tortabevonóval, golyókká formázzuk, és a tepsibe tesszük.
A félretett tésztadarabból egy hosszú hengert formázunk (kb. 20 cm) és 16 egyforma méretű darabra osztjuk. Golyókká formázzuk és macifüleknek a tésztadarabokhoz nyomkodjuk. A zsemléket laposra nyomkodjuk, és a tésztát letakarva meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A figurákat tejjel megkenjük és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A maci-zsemléket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Dekortollal füleket, szemeket, szájat és orrot rajzolunk az Édes maci-zsemlék péksütemény tetejére.
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a meleg tej-zsiradék- tortabevonó keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc.) A tepsit (kb. 40x30 cm) sütőpapírral béleljük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk. Hengerré formázzuk, és 9 egyforma méretű darabra osztjuk. A tortabevonóról eltávolítjuk a csomagolást, majd kb. 8 egyforma darabra vágjuk. A 9 tésztából egyet félreteszünk (abból lesznek a macifülek). A 8 darab tésztát egyformán megtöltjük darabolt tortabevonóval, golyókká formázzuk, és a tepsibe tesszük.
A félretett tésztadarabból egy hosszú hengert formázunk (kb. 20 cm) és 16 egyforma méretű darabra osztjuk. Golyókká formázzuk és macifüleknek a tésztadarabokhoz nyomkodjuk. A zsemléket laposra nyomkodjuk, és a tésztát letakarva meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 20 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A figurákat tejjel megkenjük és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A maci-zsemléket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Dekortollal füleket, szemeket, szájat és orrot rajzolunk az Édes maci-zsemlék péksütemény tetejére.
Tipp:
Az Édes maci-zsemlék péksütemény díszítés nélkül fagyasztható. Felengedés után legjobb, ha kb. 5 perc alatt sütési hőmérsékleten újrasütjük, és utána díszítjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?