Mennyei sütireceptek édesszájúaknak
2022. február 28.Érezzük már az ujjaink begyében azt a bizonyos bizsergést? Igen, épp itt az ideje sütni valamit! A következő hónapban szóljon minden a sütésről! Hiszen ki ne szeretné az édességeket?
Legfrissebb receptjeink jó ötletekkel szolgálnak mindenkinek: finomak, egyediek, gyerekek és ínyencek is megtalálják köztük a kedvenceiket. Sütésre fel!
Kezdjük valami aprósággal! Ma mini muffinokat készítünk, és mini fagylalttölcsérekben tálaljuk. Pont úgy néznek ki, mint egy fagyi, de biztosan nem fognak elolvadni. Ezeknek a falatnyi finomságoknak az elfogyasztása sem jár maszattal és morzsával, így ideálisak a gyerekek következő szülinapi bulijára. Díszítésük mascarponés krém, színes tortadara, eperszósz és friss eper. A gyerekek is segíthetnek kidekorálni, amikor pedig beleharapnak a tölcsérekbe, fincsi, gyümölcsös meglepetés vár rájuk.
Régi kedvenc némi csavarral és finom töltelékkel. A virágok kifinomult látványt nyújtanak, és sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnánk – hála a friss, sütésre kész leveles tésztának! A töltelékük vaníliás krém, tetejükre málna és málnadzsem kerül. Ne feledjük el a végén megszórni egy kis arannyal! És íme, kész is a virágdesszert!
Ezek a cseh eredetű élesztős, töltött gombócok most ijesztő szörnyek alakját öltik magukra. Mindehhez színezzük be a tésztát kék ételfestékkel, és a végén ne feledkezzünk el a vicces szemekről és a dekortollal készült groteszk arckifejezésekről se! Szuper ötlet gyerekzsúrokra! A gombócokat töltsük meg lekvárral, és kerüljenek az asztalra „szörny slime-mal”. Csak el ne áruljuk a gyerekeknek, hogy ez utóbbi valójában vaníliaöntet… A kicsik garantáltan imádni fogják!
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.