Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás-mascarponés piskótatekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-14 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
100 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

250 g mascarpone
200 ml hideg habtejszín (30%-os)
70 g porcukor
kb. 150-175 g málna

Díszítéshez:

némi aprított pisztácia
málnaszemek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a papírt a tepsi szélein visszahajtjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat és a tojássárgáját egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot a vaníliás cukorral összekeverjük, és 1 percnyi keverés közben a tojásokhoz adjuk. Az egészet további 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, és a sütő középső részébe téve megsütjük.

Sütési idő: kb. 11-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótatésztát azonnal levesszük a tepsiről. Tiszta, porcukorral beszórt sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.

Krém:
A hideg tejszínt konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig verjük, majd a zselatin fixet állandó keverés mellett hozzáadjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Végül hozzákeverjük a porcukrot és a mascarponét is.

Összeállítás:
A krém kb. 2/3-át a piskótalapra kenjük úgy, hogy a (távolabbi) hosszabbik oldal mentén egy 2 cm-es sávot üresen hagyunk, elosztjuk rajta a málnát, majd feltekerjük, és kívülről is megkenjük a krémmel a tekercs tetejét és oldalát. Végül megszórjuk az aprított pisztáciával, a tetejét kirakjuk néhány szem málnával, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A tekercset hűtőben tároljuk, és forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel vágjuk szeletekre.

Tipp:

A málnás-mascarponés piskótatekercset kakaós piskótatésztával is elkészíthetjük. Ehhez a receptben szereplő 100 g búzaliszt helyett használjunk 80 g búzalisztet és 20 g Dr. Oetker Holland Kakaót.
Málnás-mascarponés piskótatekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!