Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Muffin fagylalttölcsérben

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin sütőformához (12 db-os):

12 pohár alakú fagylalttölcsér (6 cm ø; 7,5 cm magas)

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
150 g porcukor
150 g lágy margarin
150 g búzaliszt
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor (kb. 5 g)
100 g passzírozott eperdzsem

Mascarpone krémhez:

½ bio citrom
500 g mascarpone (80 % zsír)
50 g porcukor

Díszítéshez:

6 darab eper
50 g passzírozott eperdzsem
dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőt előmelegítjük, a tölcséreket a formába helyezzük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton kb. 2 percig habosra felverjük.
A tészta felét a tölcsérekbe töltjük. Az eperdzsemet habzsákba töltjük, és a tésztára egy-egy halmot nyomunk. A maradék tésztát elosztjuk a tölcsérekben, majd a sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük. Ha szükséges, a sütési idő felénél lefedhetjük alufóliával, hogy a tészta ne legyen túl sötét.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A muffint süteményhűtőrácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, megszárítjuk, és a héja kb. felét lereszeljük. A mascarpone-t, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és halmokat nyomunk a muffinokra úgy, hogy teljesen befedje.
Az epret megmossuk, megszárítjuk, és elfelezzük. Az eperdzsemet szükség esetén mikrohullámú sütőben egy kicsit felmelegítjük úgy, hogy folyékonyabb legyen, majd rácsöpögtetjük a muffinokra. Dekorcukorral megszórjuk, és a krémre egy-egy fél epret teszünk.

Tipp:

A receptvideóban szereplő Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta helyett, a receptbe újonnan bekerülő Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor terméket ajánljuk.
Ha pár szem áfonyát vagy bármilyen erdei gyümölcsöt teszünk a tésztába, akkor még ízletesebb lesz, és még a színes foltokról is gondoskodik.
A Muffin fagylalttölcsérben receptje 12 db süteményre elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!