Muffin fagylalttölcsérben
Hozzávalók
Muffin sütőformához (12 db-os):
12 pohár alakú fagylalttölcsér (6 cm ø; 7,5 cm magas)
Tésztához:
2 darab tojás (M-es)
150 g porcukor
150 g lágy margarin
2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
150 g búzaliszt
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor (kb. 5 g)
100 g passzírozott eperdzsem
Mascarpone krémhez:
½ bio citrom
500 g mascarpone (80 % zsír)
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Díszítéshez:
6 darab eper
50 g passzírozott eperdzsem
dekorcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük, a tölcséreket a formába helyezzük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton kb. 2 percig habosra felverjük.
A tészta felét a tölcsérekbe töltjük. Az eperdzsemet habzsákba töltjük, és a tésztára egy-egy halmot nyomunk. A maradék tésztát elosztjuk a tölcsérekben, majd a sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük. Ha szükséges, a sütési idő felénél lefedhetjük alufóliával, hogy a tészta ne legyen túl sötét.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffint süteményhűtőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, megszárítjuk, és a héja kb. felét lereszeljük. A mascarpone-t, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és halmokat nyomunk a muffinokra úgy, hogy teljesen befedje.
Az epret megmossuk, megszárítjuk, és elfelezzük. Az eperdzsemet szükség esetén mikrohullámú sütőben egy kicsit felmelegítjük úgy, hogy folyékonyabb legyen, majd rácsöpögtetjük a muffinokra. Dekorcukorral megszórjuk, és a krémre egy-egy fél epret teszünk.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton kb. 2 percig habosra felverjük.
A tészta felét a tölcsérekbe töltjük. Az eperdzsemet habzsákba töltjük, és a tésztára egy-egy halmot nyomunk. A maradék tésztát elosztjuk a tölcsérekben, majd a sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük. Ha szükséges, a sütési idő felénél lefedhetjük alufóliával, hogy a tészta ne legyen túl sötét.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffint süteményhűtőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, megszárítjuk, és a héja kb. felét lereszeljük. A mascarpone-t, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és halmokat nyomunk a muffinokra úgy, hogy teljesen befedje.
Az epret megmossuk, megszárítjuk, és elfelezzük. Az eperdzsemet szükség esetén mikrohullámú sütőben egy kicsit felmelegítjük úgy, hogy folyékonyabb legyen, majd rácsöpögtetjük a muffinokra. Dekorcukorral megszórjuk, és a krémre egy-egy fél epret teszünk.
Tipp:
A receptvideóban szereplő Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta helyett, a receptbe újonnan bekerülő Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor terméket ajánljuk.
Ha pár szem áfonyát vagy bármilyen erdei gyümölcsöt teszünk a tésztába, akkor még ízletesebb lesz, és még a színes foltokról is gondoskodik.
Ha pár szem áfonyát vagy bármilyen erdei gyümölcsöt teszünk a tésztába, akkor még ízletesebb lesz, és még a színes foltokról is gondoskodik.
Kedvencnek jelölöm
Muffin fagylalttölcsérben
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin sütőformához (12 db-os):
12 pohár alakú fagylalttölcsér (6 cm ø; 7,5 cm magas)
Tésztához:
2 darab tojás (M-es)
150 g porcukor
150 g lágy margarin
150 g búzaliszt
1 púpozott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor (kb. 5 g)
100 g passzírozott eperdzsem
Mascarpone krémhez:
½ bio citrom
500 g mascarpone (80 % zsír)
50 g porcukor
Díszítéshez:
6 darab eper
50 g passzírozott eperdzsem
dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük, a tölcséreket a formába helyezzük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton kb. 2 percig habosra felverjük.
A tészta felét a tölcsérekbe töltjük. Az eperdzsemet habzsákba töltjük, és a tésztára egy-egy halmot nyomunk. A maradék tésztát elosztjuk a tölcsérekben, majd a sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük. Ha szükséges, a sütési idő felénél lefedhetjük alufóliával, hogy a tészta ne legyen túl sötét.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffint süteményhűtőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, megszárítjuk, és a héja kb. felét lereszeljük. A mascarpone-t, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és halmokat nyomunk a muffinokra úgy, hogy teljesen befedje.
Az epret megmossuk, megszárítjuk, és elfelezzük. Az eperdzsemet szükség esetén mikrohullámú sütőben egy kicsit felmelegítjük úgy, hogy folyékonyabb legyen, majd rácsöpögtetjük a muffinokra. Dekorcukorral megszórjuk, és a krémre egy-egy fél epret teszünk.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton kb. 2 percig habosra felverjük.
A tészta felét a tölcsérekbe töltjük. Az eperdzsemet habzsákba töltjük, és a tésztára egy-egy halmot nyomunk. A maradék tésztát elosztjuk a tölcsérekben, majd a sütőformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a muffinokat megsütjük. Ha szükséges, a sütési idő felénél lefedhetjük alufóliával, hogy a tészta ne legyen túl sötét.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A muffint süteményhűtőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A krémhez a citromot forró vízben megmossuk, megszárítjuk, és a héja kb. felét lereszeljük. A mascarpone-t, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és halmokat nyomunk a muffinokra úgy, hogy teljesen befedje.
Az epret megmossuk, megszárítjuk, és elfelezzük. Az eperdzsemet szükség esetén mikrohullámú sütőben egy kicsit felmelegítjük úgy, hogy folyékonyabb legyen, majd rácsöpögtetjük a muffinokra. Dekorcukorral megszórjuk, és a krémre egy-egy fél epret teszünk.
Tipp:
A receptvideóban szereplő Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta helyett, a receptbe újonnan bekerülő Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor terméket ajánljuk.
Ha pár szem áfonyát vagy bármilyen erdei gyümölcsöt teszünk a tésztába, akkor még ízletesebb lesz, és még a színes foltokról is gondoskodik.
Ha pár szem áfonyát vagy bármilyen erdei gyümölcsöt teszünk a tésztába, akkor még ízletesebb lesz, és még a színes foltokról is gondoskodik.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?