Burgonyás-mákos csiga
Hozzávalók
Muffin-formához (12-es):
Túrós-olajos tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a burgonya kivételével a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. Végül belegyúrjuk az áttört burgonyát. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és téglalappá (kb. 54x25 cm) nyújtjuk.
Töltelék:
A máktölteléket kézi habverővel összekeverjük a mandulával, az aromával, a tojással és a vajjal. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztalapon, mandarinnal megrakjuk, és a hosszanti oldaláról feltekerjük. A hengert 12 egyforma méretű szeletre vágjuk, és a muffin formában elosztjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütés után csak kb. 10 perccel vesszük ki a formából, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Burgonyás-mákos csiga
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin-formához (12-es):
Túrós-olajos tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a burgonya kivételével a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. Végül belegyúrjuk az áttört burgonyát. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és téglalappá (kb. 54x25 cm) nyújtjuk.
Töltelék:
A máktölteléket kézi habverővel összekeverjük a mandulával, az aromával, a tojással és a vajjal. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztalapon, mandarinnal megrakjuk, és a hosszanti oldaláról feltekerjük. A hengert 12 egyforma méretű szeletre vágjuk, és a muffin formában elosztjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat sütés után csak kb. 10 perccel vesszük ki a formából, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?