Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ropogós csokis keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30-35 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30-35 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

225 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g barna cukor
75 g cukor
½ teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
175 g lágy vaj vagy margarin
150 g csokoládé csepp
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a kakaóporral és a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a csokoládé cseppek kivételével, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Végül rövid idő alatt hozzákeverjük a csokoládé cseppeket is. A tésztát frissentartó fóliával lefedjük, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tésztából teáskanál segítségével diónyi darabokat helyezünk a sütőpapírra egymástól kellő távolságban. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Csokoládé cseppek helyett durvára aprított tej- vagy étcsokoládéval is elkészíthetjük a kekszeket.
Ropogós csokis keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!