Virágok leveles tésztából
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát vékonyan megkenjük piros ételszínezékkel (ha szükséges a színezéket egy kis olajjal elkeverjük), és kb. 5 percig hagyjuk, hogy beszívja. Mind a 12 tésztavirághoz méretre vágunk 5 darab 3 x 6,5 cm-es tésztacsíkot. Minden csíkból masnit készítünk, és a rövid végeit összenyomjuk. Legjobb, ha eldobható kesztyűt használunk, hogy ne fogja meg a kezünket a festék. A tésztamasnikat egy 5-szirmú virággá összeállítjuk és az előkészített tepsibe tesszük. Mindegyik virág köré zsiradékkal bekent tortagyűrűt (kb. 7 cm Ø) állítunk vagy anélkül, a sütő középső részében aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Krém:
Időközben a krémhez kis tálban simára keverjük a pudingport 2 evőkanál tejjel és a cukorral. A maradék tejet kis edényben közepes hőfokon felforraljuk. Belekeverjük a kikevert pudingport, és közepes hőfokon kb. 30 másodpercig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzhelyről, hagyjuk egy kicsit lehűlni. Habzsákba töltjük, és belenyomjuk a virágok közepébe, majd hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A megsült virágokat ecsettel vékonyan megkenjük kajszidzsemmel. A málnát megmossuk, megtisztítjuk, és megszárítjuk. A málnadzsemet simára keverjük, és a puding tetejére a virágok közepébe egy-egy halom dzsemet nyomunk. Friss málnát teszünk rá, porcukorral meghintjük, esetleg aranyfóliával díszítve tálaljuk.
Tipp:
Virágok leveles tésztából
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát vékonyan megkenjük piros ételszínezékkel (ha szükséges a színezéket egy kis olajjal elkeverjük), és kb. 5 percig hagyjuk, hogy beszívja. Mind a 12 tésztavirághoz méretre vágunk 5 darab 3 x 6,5 cm-es tésztacsíkot. Minden csíkból masnit készítünk, és a rövid végeit összenyomjuk. Legjobb, ha eldobható kesztyűt használunk, hogy ne fogja meg a kezünket a festék. A tésztamasnikat egy 5-szirmú virággá összeállítjuk és az előkészített tepsibe tesszük. Mindegyik virág köré zsiradékkal bekent tortagyűrűt (kb. 7 cm Ø) állítunk vagy anélkül, a sütő középső részében aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Krém:
Időközben a krémhez kis tálban simára keverjük a pudingport 2 evőkanál tejjel és a cukorral. A maradék tejet kis edényben közepes hőfokon felforraljuk. Belekeverjük a kikevert pudingport, és közepes hőfokon kb. 30 másodpercig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzhelyről, hagyjuk egy kicsit lehűlni. Habzsákba töltjük, és belenyomjuk a virágok közepébe, majd hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A megsült virágokat ecsettel vékonyan megkenjük kajszidzsemmel. A málnát megmossuk, megtisztítjuk, és megszárítjuk. A málnadzsemet simára keverjük, és a puding tetejére a virágok közepébe egy-egy halom dzsemet nyomunk. Friss málnát teszünk rá, porcukorral meghintjük, esetleg aranyfóliával díszítve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?