Virágok leveles tésztából
Hozzávalók
Tésztához:
2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
piros ételszínezék
ha szükséges, kevés napraforgóolaj a kenéshez
Krémhez:
200 ml tej
2 evőkanál Dr. Oetker Eredeti Puding Vaníliaízű
1 teáskanál cukor
Díszítéshez:
1 evőkanál kajszidzsem
125 g málna
150 g málnadzsem
1 teáskanál porcukor
esetleg étkezési aranyfólia
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a tepsit (kb. 35x40 cm) kibéleljük vele és sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát vékonyan megkenjük piros ételszínezékkel (ha szükséges a színezéket egy kis olajjal elkeverjük), és kb. 5 percig hagyjuk, hogy beszívja. Mind a 12 tésztavirághoz méretre vágunk 5 darab 3 x 6,5 cm-es tésztacsíkot. Minden csíkból masnit készítünk, és a rövid végeit összenyomjuk. Legjobb, ha eldobható kesztyűt használunk, hogy ne fogja meg a kezünket a festék. A tésztamasnikat egy 5-szirmú virággá összeállítjuk és az előkészített tepsibe tesszük. Mindegyik virág köré zsiradékkal bekent tortagyűrűt (kb. 7 cm Ø) állítunk vagy anélkül, a sütő középső részében aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Krém:
Időközben a krémhez kis tálban simára keverjük a pudingport 2 evőkanál tejjel és a cukorral. A maradék tejet kis edényben közepes hőfokon felforraljuk. Belekeverjük a kikevert pudingport, és közepes hőfokon kb. 30 másodpercig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzhelyről, hagyjuk egy kicsit lehűlni. Habzsákba töltjük, és belenyomjuk a virágok közepébe, majd hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A megsült virágokat ecsettel vékonyan megkenjük kajszidzsemmel. A málnát megmossuk, megtisztítjuk, és megszárítjuk. A málnadzsemet simára keverjük, és a puding tetejére a virágok közepébe egy-egy halom dzsemet nyomunk. Friss málnát teszünk rá, porcukorral meghintjük, esetleg aranyfóliával díszítve tálaljuk.
A leveles tésztát vékonyan megkenjük piros ételszínezékkel (ha szükséges a színezéket egy kis olajjal elkeverjük), és kb. 5 percig hagyjuk, hogy beszívja. Mind a 12 tésztavirághoz méretre vágunk 5 darab 3 x 6,5 cm-es tésztacsíkot. Minden csíkból masnit készítünk, és a rövid végeit összenyomjuk. Legjobb, ha eldobható kesztyűt használunk, hogy ne fogja meg a kezünket a festék. A tésztamasnikat egy 5-szirmú virággá összeállítjuk és az előkészített tepsibe tesszük. Mindegyik virág köré zsiradékkal bekent tortagyűrűt (kb. 7 cm Ø) állítunk vagy anélkül, a sütő középső részében aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Krém:
Időközben a krémhez kis tálban simára keverjük a pudingport 2 evőkanál tejjel és a cukorral. A maradék tejet kis edényben közepes hőfokon felforraljuk. Belekeverjük a kikevert pudingport, és közepes hőfokon kb. 30 másodpercig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzhelyről, hagyjuk egy kicsit lehűlni. Habzsákba töltjük, és belenyomjuk a virágok közepébe, majd hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A megsült virágokat ecsettel vékonyan megkenjük kajszidzsemmel. A málnát megmossuk, megtisztítjuk, és megszárítjuk. A málnadzsemet simára keverjük, és a puding tetejére a virágok közepébe egy-egy halom dzsemet nyomunk. Friss málnát teszünk rá, porcukorral meghintjük, esetleg aranyfóliával díszítve tálaljuk.
Tipp:
A virágok színeit tetszés szerint variálhatjuk. Használhatunk kék ételszínezéket, ilyenkor díszítsük a virágokat szederrel vagy áfonyával, de használhatunk zöld ételszínezéket is friss egressel kombinálva.
Kedvencnek jelölöm
Virágok leveles tésztából
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
piros ételszínezék
ha szükséges, kevés napraforgóolaj a kenéshez
Díszítéshez:
1 evőkanál kajszidzsem
125 g málna
150 g málnadzsem
1 teáskanál porcukor
esetleg étkezési aranyfólia
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd a tepsit (kb. 35x40 cm) kibéleljük vele és sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát vékonyan megkenjük piros ételszínezékkel (ha szükséges a színezéket egy kis olajjal elkeverjük), és kb. 5 percig hagyjuk, hogy beszívja. Mind a 12 tésztavirághoz méretre vágunk 5 darab 3 x 6,5 cm-es tésztacsíkot. Minden csíkból masnit készítünk, és a rövid végeit összenyomjuk. Legjobb, ha eldobható kesztyűt használunk, hogy ne fogja meg a kezünket a festék. A tésztamasnikat egy 5-szirmú virággá összeállítjuk és az előkészített tepsibe tesszük. Mindegyik virág köré zsiradékkal bekent tortagyűrűt (kb. 7 cm Ø) állítunk vagy anélkül, a sütő középső részében aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Krém:
Időközben a krémhez kis tálban simára keverjük a pudingport 2 evőkanál tejjel és a cukorral. A maradék tejet kis edényben közepes hőfokon felforraljuk. Belekeverjük a kikevert pudingport, és közepes hőfokon kb. 30 másodpercig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzhelyről, hagyjuk egy kicsit lehűlni. Habzsákba töltjük, és belenyomjuk a virágok közepébe, majd hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A megsült virágokat ecsettel vékonyan megkenjük kajszidzsemmel. A málnát megmossuk, megtisztítjuk, és megszárítjuk. A málnadzsemet simára keverjük, és a puding tetejére a virágok közepébe egy-egy halom dzsemet nyomunk. Friss málnát teszünk rá, porcukorral meghintjük, esetleg aranyfóliával díszítve tálaljuk.
A leveles tésztát vékonyan megkenjük piros ételszínezékkel (ha szükséges a színezéket egy kis olajjal elkeverjük), és kb. 5 percig hagyjuk, hogy beszívja. Mind a 12 tésztavirághoz méretre vágunk 5 darab 3 x 6,5 cm-es tésztacsíkot. Minden csíkból masnit készítünk, és a rövid végeit összenyomjuk. Legjobb, ha eldobható kesztyűt használunk, hogy ne fogja meg a kezünket a festék. A tésztamasnikat egy 5-szirmú virággá összeállítjuk és az előkészített tepsibe tesszük. Mindegyik virág köré zsiradékkal bekent tortagyűrűt (kb. 7 cm Ø) állítunk vagy anélkül, a sütő középső részében aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Krém:
Időközben a krémhez kis tálban simára keverjük a pudingport 2 evőkanál tejjel és a cukorral. A maradék tejet kis edényben közepes hőfokon felforraljuk. Belekeverjük a kikevert pudingport, és közepes hőfokon kb. 30 másodpercig főzzük. A pudingot lehúzzuk a tűzhelyről, hagyjuk egy kicsit lehűlni. Habzsákba töltjük, és belenyomjuk a virágok közepébe, majd hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A megsült virágokat ecsettel vékonyan megkenjük kajszidzsemmel. A málnát megmossuk, megtisztítjuk, és megszárítjuk. A málnadzsemet simára keverjük, és a puding tetejére a virágok közepébe egy-egy halom dzsemet nyomunk. Friss málnát teszünk rá, porcukorral meghintjük, esetleg aranyfóliával díszítve tálaljuk.
Tipp:
A virágok színeit tetszés szerint variálhatjuk. Használhatunk kék ételszínezéket, ilyenkor díszítsük a virágokat szederrel vagy áfonyával, de használhatunk zöld ételszínezéket is friss egressel kombinálva.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?