Húsvéti brunch

A húsvét ideális alkalmat teremt egy jó brunch-ra. És hogy mi is a brunch? A reggeli és az ebéd tökéletes ötvözete, nem „hajnalban” fogyasztjuk, így nem kell korán nekiállni az elkészítésének, és bőven marad időnk összeállítani a finomságokat.

Brunch – mindenki talál magának való finomságot!

A nagy családi ünnepek esetében hajlamosak vagyunk elveszni a legapróbb részletekben, nagy alapossággal számláljuk a falatnyi snackeket, és fáradságos munkával pakoljuk az apró ételeket a legfelső polc rejtekéből előhalászott kistányérokra. Mi lenne, ha idén ezt elfelejtenénk? Koncentráljunk inkább azokra az ételekre, amelyeket mindenki szeret! Az alábbi receptekkel bátran dicsekedhetünk a Facebookon, olyan jól néznek ki, hogy a többi dekorációt akár el is hagyhatjuk. És mi az, amit mindenki szeret posztolni? Sütemény, torta és pite! Legyenek édesek vagy sósak, ez a mi döntésünk, az eredmény mindenképpen fantasztikus lesz. Mutatjuk hogyan!

Sárgarépás-zöldfűszeres pite

A sós sütik rajongóinak kedvence lesz ez a tart. Jellegzetes mintájával és zöldfűszeres krémjével olyan, mint egy ehető növénygyűjtemény. Tölteléke sárgarépa, tejföl és szalámi, de pár apró változtatással akár vegetáriánus módon is elkészíthető. Tálaljuk salátával és vinaigrette-tel vagy például petrezselymes-sajtos mártogatóssal.

Csokis-málnás pite

Az édességek kedvelői számára mennyei kombináció a gyümölcs olvasztott csokoládé ganache-sal, az ebből készül tart pedig lenyűgözően finom. Dekoráljuk színes csokitojásokkal, ebbe a munkafolyamatba akár a gyerekeket is bevonhatjuk. A bogyós gyümölcsös tölteléket saját ízlésünkre formálhatjuk úgy, hogy a kedvenc gyümölcsünkből készítjük el. Ha pedig a ganache-t nem találjuk elég krémesnek, fejeljük meg tálaláskor némi tejszínhabbal. Határ a csillagos ég!

Mi kerüljön az ünnepi asztalra?

Ahhoz, hogy a tartok a brunch sztárjaiként tündököljenek, már csak pár apróságra lesz szükségünk. Ezek a brunch klasszikus ételei, szinte kihagyhatatlanok:

  • italok: kávé, tea és narancslé, illetve egy kis prosecco (habzóbor) a felnőtteknek
  • különböző kenyerek: fehér, barna, magos
  • vaj, dzsem és lekvár – ha tehetjük, válasszunk házit
  • zöldséghasábok mártogatóssal vagy gyümölcsök az egészséges táplálkozás híveinek.

Rakjuk meg különböző sós és édes ételekkel az asztalt, húsosakkal és vegán fogásokkal. Jöhetnek még tipikus reggelik is: különbözőképpen elkészített tojásételek és croissant, a sós ételek jól fognak esni a csokis tart után. Vagy egyszerűen azoknak, akik ki nem hagynák, hogy a kenyerüket belemártogassák a lágy tojásba.

Dekoráció helyett egy látványos süti 

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

A linkre kattintva mutatjuk, hogyan készítheted el a mohatortát!

KAPCSOLÓDÓ CiKKEK

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!