Húsvéti brunch
2021. március 19.A húsvét ideális alkalmat teremt egy jó brunch-ra. És hogy mi is a brunch? A reggeli és az ebéd tökéletes ötvözete, nem „hajnalban” fogyasztjuk, így nem kell korán nekiállni az elkészítésének, és bőven marad időnk összeállítani a finomságokat.
Brunch – mindenki talál magának való finomságot!
A nagy családi ünnepek esetében hajlamosak vagyunk elveszni a legapróbb részletekben, nagy alapossággal számláljuk a falatnyi snackeket, és fáradságos munkával pakoljuk az apró ételeket a legfelső polc rejtekéből előhalászott kistányérokra. Mi lenne, ha idén ezt elfelejtenénk? Koncentráljunk inkább azokra az ételekre, amelyeket mindenki szeret! Az alábbi receptekkel bátran dicsekedhetünk a Facebookon, olyan jól néznek ki, hogy a többi dekorációt akár el is hagyhatjuk. És mi az, amit mindenki szeret posztolni? Sütemény, torta és pite! Legyenek édesek vagy sósak, ez a mi döntésünk, az eredmény mindenképpen fantasztikus lesz. Mutatjuk hogyan!
A sós sütik rajongóinak kedvence lesz ez a tart. Jellegzetes mintájával és zöldfűszeres krémjével olyan, mint egy ehető növénygyűjtemény. Tölteléke sárgarépa, tejföl és szalámi, de pár apró változtatással akár vegetáriánus módon is elkészíthető. Tálaljuk salátával és vinaigrette-tel vagy például petrezselymes-sajtos mártogatóssal.
Az édességek kedvelői számára mennyei kombináció a gyümölcs olvasztott csokoládé ganache-sal, az ebből készül tart pedig lenyűgözően finom. Dekoráljuk színes csokitojásokkal, ebbe a munkafolyamatba akár a gyerekeket is bevonhatjuk. A bogyós gyümölcsös tölteléket saját ízlésünkre formálhatjuk úgy, hogy a kedvenc gyümölcsünkből készítjük el. Ha pedig a ganache-t nem találjuk elég krémesnek, fejeljük meg tálaláskor némi tejszínhabbal. Határ a csillagos ég!
Mi kerüljön az ünnepi asztalra?
Ahhoz, hogy a tartok a brunch sztárjaiként tündököljenek, már csak pár apróságra lesz szükségünk. Ezek a brunch klasszikus ételei, szinte kihagyhatatlanok:
- italok: kávé, tea és narancslé, illetve egy kis prosecco (habzóbor) a felnőtteknek
- különböző kenyerek: fehér, barna, magos
- vaj, dzsem és lekvár – ha tehetjük, válasszunk házit
- zöldséghasábok mártogatóssal vagy gyümölcsök az egészséges táplálkozás híveinek.
Rakjuk meg különböző sós és édes ételekkel az asztalt, húsosakkal és vegán fogásokkal. Jöhetnek még tipikus reggelik is: különbözőképpen elkészített tojásételek és croissant, a sós ételek jól fognak esni a csokis tart után. Vagy egyszerűen azoknak, akik ki nem hagynák, hogy a kenyerüket belemártogassák a lágy tojásba.
Dekoráció helyett egy látványos süti
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!
A linkre kattintva mutatjuk, hogyan készítheted el a mohatortát!
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.