Hűsítő italok – készítsük házilag!

Dátum 2020. július 22.

Itt a nyár, itt a hűsítő italok szezonja! Két jó okot is mondunk, hogy miért érdemes gyümölcsös italokat bekészíteni a hűtőnkbe.

A téli időszakra is gondoljunk

Egyrészt betéve tudjuk, hogy a meleg időben különösen oda kell figyelni a megfelelő folyadékpótlásra, ezért jó, ha mindig kéznél van egy nagy kancsó vagy palack frissítő kortyolnivaló. Másrészt már ilyenkor gondoljunk a téli időszakra, és zárjuk üvegekbe a nyári hónapok gyümölcseit! Itt az idő befőzni a kamrába szánt italokat!

Legyen szó szörpökről vagy limonádéról, egy biztos, rengeteg gyümölcs áll rendelkezésünkre. Használjuk ki, és készítsünk változatos frissítőket. 

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Az örök kedvenc, a málnaszörp

A nyári italokat szánhatjuk azonnali fogyasztásra, de ha a gyümölcsöket befőzzük szörpnek vagy szirupnak, el is tehetjük télire. Utóbbiak közül az egyik legnagyobb klasszikus a málnaszörp. Ezt ittuk már a nagymamánknál is, és biztosan kimondhatjuk: sosem fog kimenni a divatból, hiszen a mai gyerekek ugyanúgy szeretik, mint mi kiskorunkban. Sőt! A málnaszörpöt nemcsak hígítva fogyaszthatjuk, hanem öntetként vagy túrókrémhez keverve a desszertjeinket is feldobhatjuk vele. A málna mellett próbáljunk ki idén valami különlegeset is! A gyömbérrel ízesített dinnyeszirup maga a palackba zárt nyár, ihatjuk szörpként, de bólékhoz vagy más alkoholos italokhoz is felhasználhatjuk.

Ha végeztünk a befőzéssel – vagy csak épp tikkasztó meleg az idő –, jöjjön egy pohár jól megérdemelt hűsítő ital! Víz, cukor és gyümölcsök – egy egyszerűbb recepthez nem kell sok hozzávaló. Bár a citromos-mentás limonádé is nagyon jól tud esni a hőségben, de nyugodtan legyünk kreatívak: limonádét más gyümölcsökből is készíthetünk. Legyen mondjuk áfonyából? Vagy meggyből? Ízesítsük citrusokkal, hogy igazán friss ízvilágúak legyenek. 

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Használjuk ki a nyári gyümölcsök széles választékát

Hűsítő italt vegyes gyümölcsökből is keverhetünk, szuper választás a málna, a szeder, az őszi- és kajszibarack vagy a szilva. Hűtőszekrényben hosszabb ideig eltartható, így nagyobb mennyiséget is készíthetünk egyszerre.

Nincsen nyár kerti bulik, sütögetések nélkül. Ha családi, baráti összejövetelt tervezünk, ne feledkezzünk el az italokról sem! Készítsünk alkoholmentes és alkoholos változatokat is, akár egyféle gyümölcsből két verziót. Alkoholos italok esetén válasszunk a gyümölcsök mellé nyárias alkoholféléket, például könnyű borokat és pezsgőt, proseccót. A már említett dinnye pezsgővel és fehérborral feldobva az esti buli fénypontja lehet. A bóléhoz más gyümölcsöket is tehetünk, a sárga- és cukordinnye remekül harmonizál a sárgabarackkal. 

Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!