Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bodzaszörp

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 liter

Hozzávalók

kb. 4 liter elkészítéséhez

20 tál bodzavirág
2000 ml víz
2000 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bodza virágokat hideg vízben (de nem folyó víz alatt!) leöblítjük és papír törölközőn hagyjuk lecsepegni. A szárakat ollóval levágjuk.

Elkészítés:

A kimért vizet és a cukrot egy főzőedénybe öntjük, felforraljuk, és 2 percig forrni hagyjuk. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a Citromsavat és a Tartósítószert. Tegyük a bodzát egy lezárható edénybe és a kihűlt a szirup öntsük rá . Az elegyet tegyük száraz, hűvös helyre (leginkább hűtőszekrénybe) és hagyjuk ott 1 napig.

Egy edényre tegyünk egy papír törölközővel bélelt szűrőt. Öntsük az edénybe a szirupot. Egy főzőedényben forraljuk fel újra a folyadékot, majd vegyük le a tűzről és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd hűlni hagyjuk.
A Bodzaszörp klasszikus háziszörp, mely a gluténmentes és a vegán étrendbe is beilleszthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!