Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás panna cotta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

2 adag elkészítéséhez

300 ml habtejszín (30 % -os)
50 g cukor
10 szem málna
2 szár citromfű

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A zselatint hideg vízbe beáztatjuk egy tálban.

A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A kikapart vaníliát és a vaníliarudat a tejszínnel és a cukorral főzőedényben felmelegítjük úgy, hogy közben ne forrjon.

A zselatint erőteljesen kinyomkodjuk, és a tejszínes krémbe keverjük, míg teljesen fel nem oldódott. Két tálba elosztjuk, és kb. 4 órára hideg helyre tesszük.

A málnát megtisztítjuk. A citromfüvet megmossuk és lerázzuk róla a vizet. A kihűlt panna cottát málnával és citromfűvel tálaljuk.

Tipp:

Vegetáriánus panna cottához használjunk zselatin helyett agar-agar port.
A Vaníliás panna cotta a klasszikus tejszínes pohárkrém desszertek koronázatlan királynője.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-08-05
0 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-22
0 Kedvelés

Befőzés fűszeresen – fahéjtól a csilipaprikáig

Nyáron a szezonális gyümölcsök, zöldségek között mindenki megtalálja a kedvenceit, amiket szívesen elrak télire is. Befőzéskor a fűszerekről se feledkezzünk meg!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!