Sütésre fel! - alapkellékek kezdőknek

Dátum 2019. május 08.

Azoknak, akik még csak most kezdenének hozzá a sütéshez, elsőre komoly kihívásnak tűnhet a rengeteg recept és elkészítési mód között eligazodni.

A legfontosabb ezközök sütéshez

Hogy megalapozzuk a sikert, segítségképpen összeszedtük azokat az eszközöket, amelyekkel bátran neki lehet vágni ennek az édes végkimenetellel kecsegtető tevékenységnek. Ha szívesen ugrunk fejest a sütik színes és kreatív világába, akkor pár alap eszközre mindenképpen szükségünk lesz.

Ezek közé tartozik a gyúródeszka és a sodrófa. A gyúródeszkát elhagyhatjuk, ha van egy viszonylag nagy felületű, könnyen tisztítható munkalapunk - persze van pár alapanyag, amihez mindenképpen érdemesebb deszkát használni, hogy a pulton ne keletkezzenek levakarhatatlan foltok.

Ha nem fér el deszka a konyhánkban, de a pultot is féltjük, használhatunk szilikonos nyújtófelületeket is.

Eszközök, amiket csak sütikhez használjunk

A tészták összeállításhoz jól jön egy közepes méretű keverőtál, és egy olyan keverőkanál, melyet csak a sütikhez használunk. Így elkerülhetjük, hogy a fakanálról a sütinkbe vándoroljon a tegnapi pörkölt hagymájának íze.

Jól jöhet még a sütéshez a szilikonból készült spatula is. Könnyen kivajazhatjuk vele a tepsit, keverhetjük a finomabb tésztákat.

Keverőtálból érdemes gumis aljút választani, mert ezek nem csúsznak el az asztalon miközben összedolgozzuk a tésztánkat.

Ha készletet veszünk, egy három darabos összeállítással már jól boldogulhatunk, könnyen ki tudjuk mérni bennük a különböző hozzávalókat.

Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A biztos sikerhez szükséges eszköz, a mérleg

A habverő szintén alapkellék, jó ha van belőle kézi és gépi is. Bár az elektromos habverő is alapkelléknek tekinthető, vannak olyan receptek, amelyekhez kifejezetten a kézi változatra lehet szükség. A konyhai robotgép dagasztó spirálja is hasznos eszköz, keményebb tésztáknál alkalmazzuk bátran!

Az alapkellékeknél nagyon fontos megemlíteni a konyhai mérleget is. 

A tepsik és sütőformák kiválasztásánál már érdemes előre átgondolni, jellemzően milyen sütiket szeretnénk sütni és hány emberre. Ennek megfelelően gazdaságosan össze tudjuk állítani a kezdőkészletünket.

Kezdésnek ennyi eszközzel bele lehet fogni a sütésbe, egy idő után pedig ki fog kristályosodni, milyen eszközökre lehet még szükségünk, így bármikor, akár apránként is építhetjük a konyhai eszközeink tárházát.

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!