Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szívecskés-málnás muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinforma (12 db-os):

12 db muffinpapír

Tészta:

130 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
95 g cukor
130 g lágy vaj vagy margarin
2 darab közepes méretű tojás
150 g mélyhűtött málna

A díszítéshez:

1-2 evőkanál porcukor
piros ételszínezék
kb. 12 darab hurkapálcika
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Szívecskés-málnás muffin hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffinpapírokat betesszük a muffin-formába. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a málnán kívül a többi hozzávalót. Konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A mélyhűtött málnát rövid idő alatt belekeverjük a tésztába. A tésztát egyenletesen elosztjuk a muffin-formákba. A muffin-sütőformát rácson a sütő középső részébe és megsütjük a muffinokat.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat kivesszük a formából és konyhai sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A muffinokat megszórjuk porcukorral. A marcipánt az ételszínezékkel tetszőleges színre színezzük, majd mélyhűtő tasakban kb. 2 mm-esre nyújtjuk. Tetszés szerint szív formákat szúrunk ki.

A munkafelületre szívformát teszünk és finoman belenyomunk egy hurkapálcikát. Majd kiveszünk egy másik szívet, és azt is finoman belenyomjuk a hurkapálcikába. Az így kapott pálcákkal díszítjük a Szívecskés-málnás muffin süteményeket.

Tipp

A sütemény ízlés szerint egyéb mélyhűtött gyümölcs felhasználásával - eper, áfonya, meggy, cseresznye - is elkészíthető.
Szívecskés-málnás muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!