Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szívecskés-málnás muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinforma (12 db-os):

12 db muffinpapír

Tészta:

130 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
95 g cukor
130 g lágy vaj vagy margarin
2 darab közepes méretű tojás
150 g mélyhűtött málna

A díszítéshez:

1-2 evőkanál porcukor
piros ételszínezék
kb. 12 darab hurkapálcika
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Szívecskés-málnás muffin hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffinpapírokat betesszük a muffin-formába. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a málnán kívül a többi hozzávalót. Konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A mélyhűtött málnát rövid idő alatt belekeverjük a tésztába. A tésztát egyenletesen elosztjuk a muffin-formákba. A muffin-sütőformát rácson a sütő középső részébe és megsütjük a muffinokat.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat kivesszük a formából és konyhai sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A muffinokat megszórjuk porcukorral. A marcipánt az ételszínezékkel tetszőleges színre színezzük, majd mélyhűtő tasakban kb. 2 mm-esre nyújtjuk. Tetszés szerint szív formákat szúrunk ki.

A munkafelületre szívformát teszünk és finoman belenyomunk egy hurkapálcikát. Majd kiveszünk egy másik szívet, és azt is finoman belenyomjuk a hurkapálcikába. Az így kapott pálcákkal díszítjük a Szívecskés-málnás muffin süteményeket.

Tipp

A sütemény ízlés szerint egyéb mélyhűtött gyümölcs felhasználásával - eper, áfonya, meggy, cseresznye - is elkészíthető.
Szívecskés-málnás muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!