Így lehet igazán finom a pudingod!

“A puding próbája az evés” mondást mindannyian ismerjük. Most összeszedtük azokat a tippeket, amivel a pudingok a legjobb eséllyel mehetnek át ezen a teszten.

Előzzük meg, hogy főzés közben odakapjon a puding

A puding alapvetően egyszerűen elkészíthető nyalánkságnak tűnik, de van pár dolog, amire érdemes figyelni, illetve pár trükkel még finomabbá varázsolhatjuk a kedvenc édességünket.

Sokan azért tartanak a puding készítésétől, mert a keverék könnyen odakaphat a lábos aljára. Megelőzhetjük ezt, ha a lábost, amiben a pudingot fogjuk főzni az elkészítés előtt átöblítjük hideg vízzel.

Tippek puding főzéshez

Még a pudingok szerelmesei sem mindig rajonganak az édesség tetején képződő “bőrért”. Megakadályozhatjuk a bőrösödést, ha miután poharakba töltöttük a krémet, azon melegében lefedjük celofánnak, vagy alufóliával.

A puding a műfaj, amit nem ildomos sorsára hagyni a tűzhelyen. Jó eséllyel nem fog kifutni a pudingunk, ha készítés közben kevergetjük, ugyanis ha a forralás közben egy fakanál vagy habverő segítségével kavargatjuk, meg tudjuk akadályozni, hogy gázbuborékok képződjenek. Ezek a buborékok kevergetés nélkül tejhabbá állhatnak össze, és így a tej robbanásszerű gyorsasággal kifuthat.

Dobjuk fel a pudingot gyümölcsökkel, fűszerekkel

Krémesebb állagot kaphatunk, ha főzés közben habverővel kevergetjük a keveréket, illetve akkor is, ha miután elkészült, robotgéppel egyszer átdolgozzuk a krémet.

Tálalásnál dobjuk fel a pudingunkat valamiféle idénygyümölccsel. A desszertünk megjelenése is jobb lesz és különleges ízharmóniákat hozhatunk létre. Ha pedig emelnénk a tétet és még izgalmasabb ízeket szeretnénk a desszertes poharakba varázsolni, nyugodtan próbálkozhatunk fűszerekkel is. Kipróbálhatjuk a fahéjat, vagy akár a kardamomot is, melyek használatával egészen egzotikus desszertet kaphatunk.

Használd a pudingot!

Ha nem csak önálló desszertet szeretnél, használd a pudingot süteményeidhez! Töltelékként csigák, kalácsok, rétes hozzávalója lehet, de akár tésztát is ízesíthetsz egyszerű pudingporral. Engedd szabadon képzeletedet, és alkoss valami egyedit!

KAPCSOLÓDÓ CiKKEK

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!