Így lehet igazán finom a pudingod!
“A puding próbája az evés” mondást mindannyian ismerjük. Most összeszedtük azokat a tippeket, amivel a pudingok a legjobb eséllyel mehetnek át ezen a teszten.
Előzzük meg, hogy főzés közben odakapjon a puding
A puding alapvetően egyszerűen elkészíthető nyalánkságnak tűnik, de van pár dolog, amire érdemes figyelni, illetve pár trükkel még finomabbá varázsolhatjuk a kedvenc édességünket.
Sokan azért tartanak a puding készítésétől, mert a keverék könnyen odakaphat a lábos aljára. Megelőzhetjük ezt, ha a lábost, amiben a pudingot fogjuk főzni az elkészítés előtt átöblítjük hideg vízzel.
Tippek puding főzéshez
Még a pudingok szerelmesei sem mindig rajonganak az édesség tetején képződő “bőrért”. Megakadályozhatjuk a bőrösödést, ha miután poharakba töltöttük a krémet, azon melegében lefedjük celofánnak, vagy alufóliával.
A puding a műfaj, amit nem ildomos sorsára hagyni a tűzhelyen. Jó eséllyel nem fog kifutni a pudingunk, ha készítés közben kevergetjük, ugyanis ha a forralás közben egy fakanál vagy habverő segítségével kavargatjuk, meg tudjuk akadályozni, hogy gázbuborékok képződjenek. Ezek a buborékok kevergetés nélkül tejhabbá állhatnak össze, és így a tej robbanásszerű gyorsasággal kifuthat.
Dobjuk fel a pudingot gyümölcsökkel, fűszerekkel
Krémesebb állagot kaphatunk, ha főzés közben habverővel kevergetjük a keveréket, illetve akkor is, ha miután elkészült, robotgéppel egyszer átdolgozzuk a krémet.
Tálalásnál dobjuk fel a pudingunkat valamiféle idénygyümölccsel. A desszertünk megjelenése is jobb lesz és különleges ízharmóniákat hozhatunk létre. Ha pedig emelnénk a tétet és még izgalmasabb ízeket szeretnénk a desszertes poharakba varázsolni, nyugodtan próbálkozhatunk fűszerekkel is. Kipróbálhatjuk a fahéjat, vagy akár a kardamomot is, melyek használatával egészen egzotikus desszertet kaphatunk.
Használd a pudingot!
Ha nem csak önálló desszertet szeretnél, használd a pudingot süteményeidhez! Töltelékként csigák, kalácsok, rétes hozzávalója lehet, de akár tésztát is ízesíthetsz egyszerű pudingporral. Engedd szabadon képzeletedet, és alkoss valami egyedit!
Kapcsolódó cikkek

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.


Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei
Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosz-szabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.


Sikerülni fog! Alapfogalmak sütéshez
Vajon mit takar a vakon sütés vagy a légkeveréses sütési mód fogalma? És miért nem szabad túlkeverni a tésztát? Sütési alapfogalmaink segítenek tisztázni az alapvető tudnivalókat.


Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!
