Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-vaníliapudingos rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 rúd, kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

2 rúd, kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 lapos)

Töltelékhez:

600 ml tej
150 g cukor
250 g meggy (befőtt, lecsepegtetve)

Szóráshoz:

4 evőkanál búzadara

Kenéshez:

100 g margarin
1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A pudingport összekeverjük a cukorral, és fokozatosan kb. 100-150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, keverőtálba öntjük, és a tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.

A friss réteslapot kivesszük a hűtőből és zárt csomagolásban, szobahőmérsékleten kb. 15-20 percig pihentetjük. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A réteslapot kitekerjük. Egy réteslapot tiszta konyharuhára helyezünk, és ecset segítségével vékonyan megkenjük az olvasztott margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a 3. réteslapot is. A réteslap alsó harmadát beszórjuk a búzadara felével, körben egy 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Eloszlatjuk rajta a kihűlt puding felét, és kirakjuk a meggyszemek felével. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük a rétest. A rétes tetejét lekenjük a felvert tojással, és áthelyezzük a tepsire. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A réteseket a tepsiben, rácsra téve hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.

Tipp:

Búzadara helyett finomra őrölt dióval is beszórhatjuk a rétest.
Meggyes-vaníliapudingos rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-09-28
0 Kedvelés

A süti, ha vega – október 1-je a vegetáriánusok világnapja

Amíg november 1-jén a vegánok, addig október első napján a vegetáriánusok ünnepelnek. A jeles alkalom tehát adott, mi pedig arra is adunk ötleteket, hogy mi kerüljön a sütis tálra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-09-27
0 Kedvelés

Kalandok karamellel – sütéstől a díszítésig

A karamell(a) időtlen finomság, a klasszikus és a legtrendibb desszertekben is megállja a helyét. Nézzük, hogyan használhatod süteményekhez, desszertekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-31
0 Kedvelés

Kezdődik a suli! Uzsonnaötletek ételérzékeny gyerekeknek

Sokszor fejtörést okoz a szülőknek, hogy mit csomagoljanak tízóraira és uzsonnára az ételérzékenységgel, táplálék-intoleranciával élő gyerekeknek. Ebben segítünk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!