
Túrós-vaníliapudingos csigák



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tej-zsiradék keveréket és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Töltelék:
Közben 100 ml tejben elkeverjük a cukrot és a pudingport. A többi tejet egy lábasban felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot, és hozzácsorgatjuk a pudingporos tejet. Folyamatos keverés mellett sűrű pudingot főzünk, majd lehúzzuk a tűzről, letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk teljesen kihűlni. A túrót áttörjük, és a citromhéjjal együtt hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és egy kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a töltelékkel, az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk. A másik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, a széleket összecsípjük. Az így kapott hengert kb. 15-17 szeletre vágjuk, és a csigákat egymástól kellő távolságra az előkészített tepsire sorakoztatjuk. További kb. 20-30 percig letakarva kelesztjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk
Tipp:


Túrós-vaníliapudingos csigák
Hozzávalók
kb. 15-17 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tej-zsiradék keveréket és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
Töltelék:
Közben 100 ml tejben elkeverjük a cukrot és a pudingport. A többi tejet egy lábasban felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot, és hozzácsorgatjuk a pudingporos tejet. Folyamatos keverés mellett sűrű pudingot főzünk, majd lehúzzuk a tűzről, letakarjuk frissentartó fóliával, és hagyjuk teljesen kihűlni. A túrót áttörjük, és a citromhéjjal együtt hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és egy kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a töltelékkel, az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk. A másik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, a széleket összecsípjük. Az így kapott hengert kb. 15-17 szeletre vágjuk, és a csigákat egymástól kellő távolságra az előkészített tepsire sorakoztatjuk. További kb. 20-30 percig letakarva kelesztjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A csigákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva tálaljuk
Tipp:

Legújabb cikkek

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!


Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.


Befőzés fűszeresen – fahéjtól a csilipaprikáig
Nyáron a szezonális gyümölcsök, zöldségek között mindenki megtalálja a kedvenceit, amiket szívesen elrak télire is. Befőzéskor a fűszerekről se feledkezzünk meg!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?