Mákos-pudingos csiga
Hozzávalók
Tepsihez (30 x 20 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, különben a tészta ragadni fog!) Ezután lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40 x 30 cm) sodorjuk ki a tésztát.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Keverjük a túrót, a cukrot és a mákot a meleg pudingba.
A mákos tölteléket egyenletesen oszlassuk el a tésztán, az egyik hosszú oldalán 1 cm-es szegélyt hagyva. Tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalról, és késsel vágjuk 12 egyforma szeletre. Ezeket a vágott oldalukkal felfelé helyezzük a tepsibe. Helyezzük a tepsit a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a csigákat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
A porcukrot fokozatosan keverjük össze a vízzel, hogy sűrű mázat kapjunk. tetszés szerint csorgassuk meg a mákoscsigát tetejét és hagyjuk kihűlni a süteményeket, vagy tálaljuk langyosan.
Mákos-pudingos csiga
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez (30 x 20 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, különben a tészta ragadni fog!) Ezután lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40 x 30 cm) sodorjuk ki a tésztát.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Keverjük a túrót, a cukrot és a mákot a meleg pudingba.
A mákos tölteléket egyenletesen oszlassuk el a tésztán, az egyik hosszú oldalán 1 cm-es szegélyt hagyva. Tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalról, és késsel vágjuk 12 egyforma szeletre. Ezeket a vágott oldalukkal felfelé helyezzük a tepsibe. Helyezzük a tepsit a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a csigákat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
A porcukrot fokozatosan keverjük össze a vízzel, hogy sűrű mázat kapjunk. tetszés szerint csorgassuk meg a mákoscsigát tetejét és hagyjuk kihűlni a süteményeket, vagy tálaljuk langyosan.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?