Mákos-pudingos csiga
Hozzávalók
Tepsihez (30 x 20 cm):
sütőpapír
Tésztához:
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
125 g félzsíros túró
100 ml tej
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti puding vaníliaízű
30 g cukor
250 ml tej
125 g félzsíros túró
200 g őrölt mák
50 g cukor
Mázhoz:
100 g porcukor
kb. 2 evőkanál víz
Elkészítés
Előkészítés:
A töltelékhez keverjük össze a pudingport 30 g cukorral. Fokozatosan keverjünk hozzá legalább 6 evőkanál hideg tejet, amíg simára nem keverjük. A maradék tejet forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve, majd tegyük félre.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, különben a tészta ragadni fog!) Ezután lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40 x 30 cm) sodorjuk ki a tésztát.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Keverjük a túrót, a cukrot és a mákot a meleg pudingba.
A mákos tölteléket egyenletesen oszlassuk el a tésztán, az egyik hosszú oldalán 1 cm-es szegélyt hagyva. Tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalról, és késsel vágjuk 12 egyforma szeletre. Ezeket a vágott oldalukkal felfelé helyezzük a tepsibe. Helyezzük a tepsit a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a csigákat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
A porcukrot fokozatosan keverjük össze a vízzel, hogy sűrű mázat kapjunk. tetszés szerint csorgassuk meg a mákoscsigát tetejét és hagyjuk kihűlni a süteményeket, vagy tálaljuk langyosan.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, különben a tészta ragadni fog!) Ezután lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40 x 30 cm) sodorjuk ki a tésztát.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Keverjük a túrót, a cukrot és a mákot a meleg pudingba.
A mákos tölteléket egyenletesen oszlassuk el a tésztán, az egyik hosszú oldalán 1 cm-es szegélyt hagyva. Tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalról, és késsel vágjuk 12 egyforma szeletre. Ezeket a vágott oldalukkal felfelé helyezzük a tepsibe. Helyezzük a tepsit a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a csigákat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
A porcukrot fokozatosan keverjük össze a vízzel, hogy sűrű mázat kapjunk. tetszés szerint csorgassuk meg a mákoscsigát tetejét és hagyjuk kihűlni a süteményeket, vagy tálaljuk langyosan.
Kedvencnek jelölöm
Mákos-pudingos csiga
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez (30 x 20 cm):
sütőpapír
Tésztához:
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
125 g félzsíros túró
100 ml tej
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
Töltelékhez:
30 g cukor
250 ml tej
125 g félzsíros túró
200 g őrölt mák
50 g cukor
Mázhoz:
100 g porcukor
kb. 2 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A töltelékhez keverjük össze a pudingport 30 g cukorral. Fokozatosan keverjünk hozzá legalább 6 evőkanál hideg tejet, amíg simára nem keverjük. A maradék tejet forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve, majd tegyük félre.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, különben a tészta ragadni fog!) Ezután lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40 x 30 cm) sodorjuk ki a tésztát.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Keverjük a túrót, a cukrot és a mákot a meleg pudingba.
A mákos tölteléket egyenletesen oszlassuk el a tésztán, az egyik hosszú oldalán 1 cm-es szegélyt hagyva. Tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalról, és késsel vágjuk 12 egyforma szeletre. Ezeket a vágott oldalukkal felfelé helyezzük a tepsibe. Helyezzük a tepsit a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a csigákat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
A porcukrot fokozatosan keverjük össze a vízzel, hogy sűrű mázat kapjunk. tetszés szerint csorgassuk meg a mákoscsigát tetejét és hagyjuk kihűlni a süteményeket, vagy tálaljuk langyosan.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, különben a tészta ragadni fog!) Ezután lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40 x 30 cm) sodorjuk ki a tésztát.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Töltelék:
Keverjük a túrót, a cukrot és a mákot a meleg pudingba.
A mákos tölteléket egyenletesen oszlassuk el a tésztán, az egyik hosszú oldalán 1 cm-es szegélyt hagyva. Tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalról, és késsel vágjuk 12 egyforma szeletre. Ezeket a vágott oldalukkal felfelé helyezzük a tepsibe. Helyezzük a tepsit a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a csigákat.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Máz:
A porcukrot fokozatosan keverjük össze a vízzel, hogy sűrű mázat kapjunk. tetszés szerint csorgassuk meg a mákoscsigát tetejét és hagyjuk kihűlni a süteményeket, vagy tálaljuk langyosan.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?