Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos-pudingos csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez (30 x 20 cm):

sütőpapír

Tésztához:

400 g búzaliszt
100 g cukor
125 g félzsíros túró
100 ml tej
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Töltelékhez:

30 g cukor
250 ml tej
125 g félzsíros túró
200 g őrölt mák
50 g cukor

Mázhoz:

100 g porcukor
kb. 2 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez keverjük össze a pudingport 30 g cukorral. Fokozatosan keverjünk hozzá legalább 6 evőkanál hideg tejet, amíg simára nem keverjük. A maradék tejet forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve, majd tegyük félre.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a tésztához szükséges többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, különben a tészta ragadni fog!) Ezután lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40 x 30 cm) sodorjuk ki a tésztát.

Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Töltelék:
Keverjük a túrót, a cukrot és a mákot a meleg pudingba.

A mákos tölteléket egyenletesen oszlassuk el a tésztán, az egyik hosszú oldalán 1 cm-es szegélyt hagyva. Tekerjük fel a tésztát a hosszú oldalról, és késsel vágjuk 12 egyforma szeletre. Ezeket a vágott oldalukkal felfelé helyezzük a tepsibe. Helyezzük a tepsit a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a csigákat.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Máz:
A porcukrot fokozatosan keverjük össze a vízzel, hogy sűrű mázat kapjunk. tetszés szerint csorgassuk meg a mákoscsigát tetejét és hagyjuk kihűlni a süteményeket, vagy tálaljuk langyosan.
Mákos-pudingos csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!