Csodálatos, csupa fehér sütemények az ünnepi asztalra
2019. december 11.Bár most már tényleg rohamosan közelednek az ünnepek, még mindig nem késő új receptekkel tökéletesíteni a menüt. Aktuális összeállításunkban csupa csodálatosan fehér desszertet gyűjtöttünk csokorba.
Mit szimbolizál a fehér szín?
Télen a természet is visszavonul, pihen, és puha hótakaró alá vonul vissza.
Nincs is annál jobb, mint a meleg lakásból, takaró alól figyelni a szállingózó hópelyheket, ahogy fehérré varázsolják a tájat. A fehér szín a tisztaságot, szűziességet, ártatlanságot, a tiszta lapot, új kezdetet jelenti a színszimbolika szerint.
Dízsítsük a klasszikus süteményeket
A fehér sütemények könnyen válhatnak az ünnepi asztal díszévé. A hulló, fehér porcukor is megidézi a millió formájú, lenyűgöző hópelyheket.
A klasszikus habcsókok a régi idők karácsonyait idézik meg, sőt, akár még díszként is felakaszathatjuk őket a fára, melyen úgy ülhetnek, akár az erdei fákon a puha hópamacsok. Egy biztos: a kicsik egészen biztosan imádni fogják, akár a sütistálon találkoznak majd velük, akár titokban csenik le őket a fáról.
A nagy klasszikus kedvenceket is kipróbálhatjuk most egy kicsit más formában. A muffin például tökéletes arra, hogy egy kis ünnepi csavarral készítsük el.
A rétes is nagyszerű ünnepi fogás lehet
A körtés-mézesfűszeres változata igazi ízbomba, a tetején lágyan pihenő porcukor pedig olyan, akár a szűz hó. Persze csak addig, míg lelkes kis gyerekmancsok össze nem fogdossák, de miután a legkedvesebbeknek sütjük, talán pont ennek örülhetünk a legjobban.
A hagyományos, magyar karácsonyi italok között a tojáslikőrnek természetesen bérelt helye van. Ráadásul ezen is csavarhatunk egyet, és a kedvelt ital ízvilágát egy csodás süteménybe is átültethetjük.
Ha a vendégek között olyan is akad, aki vegán étrendet követ, őt is meglephetjük egy különleges, fehér finomsággal.
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.