Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
2022. december 15.Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.
Dekoráljunk brownie-t!
A csupa csoki sütire úgy is gondolhatunk, mint egy tökéletesen díszíthető alapra. Sötétbarna színe és egyenletes, lapos teteje révén könnyedén darabolható és dekorálható. Az egész évben kapható Brownies süteménypor mellett az ünnepi időszakban beszerezhetjük a karácsonyra hangolt Brownies dekor készletet is. A doboz ugyanúgy tartalmazza az alapport, amelyhez csak tojásokat, napraforgóolajat és vizet kell adnunk, és már simíthatjuk is az összehajtogatható papír sütőformába, ami szintén a készlet része. Ha elkészült és kihűlt a süti, jöhet a legizgalmasabb rész, a díszítés! A csomagban találunk fehér és zöld cukormázat (praktikus dekor tollakba töltve), piros és zöld cukorkákat és aranyos cukorka szemeket. Ha a sütit háromszögekre vágjuk, rénszarvast, fenyőfát, karácsonyfát, Mikulást készíthetünk, négyzet vagy téglalap alakú sütikből pedig lehet karácsonyi üdvözlőlap, ajándékcsomag. A kisebb méretű sütiket pálcikára is szúrhatjuk cake popként.
Nincs karácsony mézeskalács nélkül!
Ez az a süti, ami szinte minden családban elkészül, a gyerekek imádják díszíteni, fűszerei pedig garantáltan meghozzák az ünnepi hangulatot a konyhába is. A Dr. Oetker Sütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel az illatos fűszerek – mint a fahéj, szegfűszeg, szegfűbors és gyömbér – garantáltak, ráadásul receptet is találunk a tésztához a tasak hátoldalán. A mézeskalács szuper egyszerű elkészítésében a Dr. Oetker Mézeskalács alappor nyújt segítséget, a doboz mellé mindössze margarint, tejet és tojást kell még beszereznünk. A mézeskalácsokat változatosan és kreatívan díszíthetjük Dr. Oetker dekor tollakkal, díszítő cukormázzal és dekor cukrokkal.
Mi kerüljön a fára?
Ha apró habcsókoknak készítjük el, akkor feldobhatunk velük ünnepi tortákat, pohárdesszerteket, a nagyobbak önállóan is lehetnek a süteményes tál ékei, ha pedig akasztható habkarikákat sütünk, „csináld magad” karácsonyfadíszeket kapunk. A Dr. Oetker Habcsók alapporból víz hozzáadásával kb. 50 darab habcsók vagy habkarika készíthető. Ételszínezékekkel kedvünkre színezhetjük, dekor cukrokkal pedig tovább díszíthetjük. Zárásképpen pedig tegyük hozzá, hogy a feljebb már említett mézeskalácsokat is felakaszthatjuk a karácsonyfára, ha sütés előtt a kiszaggatott formákba apró lyukakat fúrunk például egy szívószál segítségével.
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.