Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás cupcake

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin formához 12 db-os:

muffin sütőpapír 12 db

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
2 darab tojás (M-es)
1 csipet só
150 ml tej

Krémhez:

250 g mascarpone (olasz krémsajt)
3 evőkanál tej
200 ml habtejszín
30 g porcukor

Díszítéshez:

marcipán virág
dekorok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A muffinformát a muffinpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd keverőtálba szitáljuk. Sorban hozzáadjuk a többi hozzávalókat, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tésztát a muffinpapírba egyenletesen elosztjuk, majd a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a süteményt aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a cupcake-t hagyjuk kihűlni.

Krém:
A mascarponét a tejjel és a vaníliás cukorral konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A tejszínt a porcukorral keményre felverjük, és belekeverjük a krémbe. A krémet csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltjük, és a cupcake-re nyomjuk. Az elkészült süteményeket hideg helyre tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt marcipánvirágokkal, dekorokkal díszítjük.
Vaníliás cupcake

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!