Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tojáslikőr torta kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

A tésztához:

150 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g porcukor
1 csipet só
3 db tojás (M-es méret)
125 g Rama Vajas íz

A töltelékhez:

200 g Rama Vajas íz
200 g hideg habtejszín
150 ml tojáslikőr
150 g sárgabaracklekvár

A dísztéshez:

kevés étolaj
75 g cukor
kb. 100 g fehét tortabevonó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Tojáslikőr torta kocka hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A margarinnal kikent tepsit (40 x 30 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőpapír egyik oldalát úgy hajtjuk be, hogy egy 30x30 cm-es felületet kapjunk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a tepsiben elsimítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 15 - 18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tortát sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A tortalapot egy éles késsel négy egyforma méretű négyzetre (kb. 15x15 cm) vágjuk.

Töltelék:
A tortakrém alapport, a puha margarint, a tejszínt és a tojáslikőrt keverőtálba öntjük, majd konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd 2 perc alatt a legmagasabb fokozaton krémesre keverjük. A krémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük (kb. 12 mm). Az egyik négyzetet tortatálcára helyezzük. A tojáslikőrös krém negyedét kinyomjuk, miközben egy keskeny csíkot szabadon hagyunk. A kihagyott részre teáskanállal beletöltjük a sárgabaracklekvár 1/3-át.

A következő tortalapot rátesszük, majd tojáslikőr-krémmel és lekvárral megkenjük. Ráhelyezzük a harmadik lapot is, a krémmel és a lekvárral ismét megkenjük. Feltesszük az utolsó lapot, majd a fehér tortabevonót az utasítás szerint felmelegítjük és a tetejére csurgatjuk.

Díszítés:
Spriccelés ellen sütőpapírt fektetünk a munkafelületre. Ráteszünk egy lekerekített fémkanalat, legjobb egy merőkanál, és ecsettel étolajjal megkenjük. A cukrot egy kis lábasban közepes tűzön karamellizáljuk (azaz csak akkor keverjük meg, amikor a cukor elkezd megolvadni), és addig keverjük, amíg világosbarna nem lesz. Kevergetés közben lehűtjük, amíg szálakat nem tudunk húzni vele. Egy villa segítségével a kanálra karamellszálakat húzunk. Ha a karamell túlságosan megszilárdul, akkor egyszerűen melegítsük fel újra. Ha finoman megforgatjuk a kanalat, a lehűlt cukordekoráció leválik róla.

A tortabevonót megolvasztjuk, eloszlatjuk a tortán és hagyjuk megszilárdulni. Fogyasztás előtt a Tojáslikőr torta kocka sütemény tetejére rátesszük a karamell-dekorációt.

Tippek:

Tojáslikőr helyett elkészíthetjük a Tojáslikőr torta kocka töltelékét 200 g lágy margarin, 150 ml hideg tej és 150 ml narancslé keverékével is.
A krémhez használhatunk egy nagy hűtőtasakot is. Ollóval egyszerűen vágjuk le az egyik csücskét.
A tortalapot sütőformában is megsüthetjük.
Tojáslikőr torta kocka Tojáslikőr torta kocka Tojáslikőr torta kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!