Diós beigli (bejgli)
Hozzávalók
Tésztához:
500 g búzaliszt
200 g vaj vagy margarin
70 g porcukor
csipet só
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
2 darab tojássárgája
100 ml tej
Töltelékhez:
500 g darált dió
200 g cukor
300 ml tej
50 g mazsola
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 citrom héja
1 kávés kanál rum
Kenéshez:
1 darab tojás
Elkészítés
Elkészítés:
A Diós beigli (bejgli) hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.
A töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral, a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a diót. A diós tölteléket rummal ízesítjük és belekeverjük a megmosott mazsolát. A tölteléket hagyjuk kihűlni.
A pihentetett tésztát kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket úgy, hogy a két szélére ne kerüljön. A tészta szélét behajtjuk, majd feltekerjük. A tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük!
A beigliket egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük, megkenjük tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. egy órát száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat és újabb egy órát hagyjuk száradni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
A beigliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni, így nem reped ki a tészta. A sütőlemezt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük a Diós beiglit.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.
A töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral, a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a diót. A diós tölteléket rummal ízesítjük és belekeverjük a megmosott mazsolát. A tölteléket hagyjuk kihűlni.
A pihentetett tésztát kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket úgy, hogy a két szélére ne kerüljön. A tészta szélét behajtjuk, majd feltekerjük. A tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük!
A beigliket egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük, megkenjük tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. egy órát száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat és újabb egy órát hagyjuk száradni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
A beigliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni, így nem reped ki a tészta. A sütőlemezt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük a Diós beiglit.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek
A Diós beigli (bejgli) tölteléke ízlés szerint variálható, például:
Reszelhetünk bele étcsokoládét,
Ízesíthetjük csipetnyi fahéjjal,
vagy a mazsolát felhasználás előtt beáztathatjuk langyos mézes tejbe.
Reszelhetünk bele étcsokoládét,
Ízesíthetjük csipetnyi fahéjjal,
vagy a mazsolát felhasználás előtt beáztathatjuk langyos mézes tejbe.
Kedvencnek jelölöm
Diós beigli (bejgli)
Hozzávalók
4 rúd elkészítéséhez
Tésztához:
500 g búzaliszt
200 g vaj vagy margarin
70 g porcukor
csipet só
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
2 darab tojássárgája
100 ml tej
Töltelékhez:
500 g darált dió
200 g cukor
300 ml tej
50 g mazsola
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 citrom héja
1 kávés kanál rum
Kenéshez:
1 darab tojás
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A Diós beigli (bejgli) hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.
A töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral, a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a diót. A diós tölteléket rummal ízesítjük és belekeverjük a megmosott mazsolát. A tölteléket hagyjuk kihűlni.
A pihentetett tésztát kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket úgy, hogy a két szélére ne kerüljön. A tészta szélét behajtjuk, majd feltekerjük. A tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük!
A beigliket egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük, megkenjük tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. egy órát száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat és újabb egy órát hagyjuk száradni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
A beigliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni, így nem reped ki a tészta. A sütőlemezt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük a Diós beiglit.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.
A töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral, a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a diót. A diós tölteléket rummal ízesítjük és belekeverjük a megmosott mazsolát. A tölteléket hagyjuk kihűlni.
A pihentetett tésztát kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket úgy, hogy a két szélére ne kerüljön. A tészta szélét behajtjuk, majd feltekerjük. A tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük!
A beigliket egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük, megkenjük tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. egy órát száradni hagyjuk. Ezután tojásfehérjével kenjük meg a tésztákat és újabb egy órát hagyjuk száradni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
A beigliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni, így nem reped ki a tészta. A sütőlemezt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük a Diós beiglit.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tippek
A Diós beigli (bejgli) tölteléke ízlés szerint variálható, például:
Reszelhetünk bele étcsokoládét,
Ízesíthetjük csipetnyi fahéjjal,
vagy a mazsolát felhasználás előtt beáztathatjuk langyos mézes tejbe.
Reszelhetünk bele étcsokoládét,
Ízesíthetjük csipetnyi fahéjjal,
vagy a mazsolát felhasználás előtt beáztathatjuk langyos mézes tejbe.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?