Tejszínes márvány puding
Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
Négy nagyobb vagy 6 kisebb pudingformát hideg vízzel kiöblítünk.
Elkészítés:
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot fóliával letakarjuk, és félretesszük.
Csokoládé puding:
A csokoládé pudingot a fentiek szerint elkészítjük. A még forró tejszínes pudingot még egyszer átkeverjük. Az előkészített pudingformákat félig megtöltjük a tejszínes pudinggal, majd a csokoládé pudinggal teljesen feltöltjük. A pudingrétegeket egy villával spirálformaszerűen áthúzzuk, úgy, hogy márványos mintázatot kapjunk. Legalább 3-4 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálalás előtt a pudingokat óvatosan a formákból kifordítjuk. Ízlés szerint csokoládé forgáccsal díszítjük.
Tippek
A márványminta létrehozásához villa helyett evőpálcikát is használhatunk.
A tejszínes márvány puding desszert - miután kihűlt - csokoládés, karamellás öntettel, olvasztott lekvárral, esetleg karamellizált cukorból formált dekorációval díszíthető.
Tejszínes márvány puding
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Négy nagyobb vagy 6 kisebb pudingformát hideg vízzel kiöblítünk.
Elkészítés:
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot fóliával letakarjuk, és félretesszük.
Csokoládé puding:
A csokoládé pudingot a fentiek szerint elkészítjük. A még forró tejszínes pudingot még egyszer átkeverjük. Az előkészített pudingformákat félig megtöltjük a tejszínes pudinggal, majd a csokoládé pudinggal teljesen feltöltjük. A pudingrétegeket egy villával spirálformaszerűen áthúzzuk, úgy, hogy márványos mintázatot kapjunk. Legalább 3-4 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálalás előtt a pudingokat óvatosan a formákból kifordítjuk. Ízlés szerint csokoládé forgáccsal díszítjük.
Tippek
A márványminta létrehozásához villa helyett evőpálcikát is használhatunk.
A tejszínes márvány puding desszert - miután kihűlt - csokoládés, karamellás öntettel, olvasztott lekvárral, esetleg karamellizált cukorból formált dekorációval díszíthető.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?