
Mini epres cupcake



Hozzávalók
Mini muffinformához (45 mm Ø):
kb. 10 db mini muffinpapír
Tésztához:
75 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
60 g lágy vaj, vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
2 evőkanál habtejszín
Krémhez:
kb. 10 szem eper
180 ml hideg habtejszín
kevés aprított pisztácia
Elkészítés
Előkészítés:
A Mini epres cupcake sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. A tésztát két teáskanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és betoljuk a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, majd kiszedjük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Az epreket megmossuk, megpucoljuk. A tejszínt keményre verjük, majd csillagcsöves (nagyobb átmérőjű) habzsákba töltjük. A muffinok tetejére nyomjuk, megszórjuk aprított pisztáciával, majd mindegyik cupcake tetejére egy-egy szem epret ültetünk. Ízlés szerint porcukorral megszórva is tálalhatjuk a Mini epres cupcake süteményt.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. A tésztát két teáskanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és betoljuk a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, majd kiszedjük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Az epreket megmossuk, megpucoljuk. A tejszínt keményre verjük, majd csillagcsöves (nagyobb átmérőjű) habzsákba töltjük. A muffinok tetejére nyomjuk, megszórjuk aprított pisztáciával, majd mindegyik cupcake tetejére egy-egy szem epret ültetünk. Ízlés szerint porcukorral megszórva is tálalhatjuk a Mini epres cupcake süteményt.
Tippek:
Ha nincs mini muffinformánk, használjunk muffinonként 2-2 muffinpapírt egymásba helyezve. Tegyük sütőlemezre, töltsük meg a tésztával, és így süssük meg.
A muffinokat előző nap is elkészíthetjük, vagy le is fagyaszthatjuk.
A Mini epres cupcake muffin ízlés szerint csokoládé vagy karamell öntettel is tálalható.
A muffinokat előző nap is elkészíthetjük, vagy le is fagyaszthatjuk.
A Mini epres cupcake muffin ízlés szerint csokoládé vagy karamell öntettel is tálalható.

Kedvencnek jelölöm

Mini epres cupcake
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Mini muffinformához (45 mm Ø):
kb. 10 db mini muffinpapír
Tésztához:
75 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g cukor
60 g lágy vaj, vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
2 evőkanál habtejszín
Krémhez:
kb. 10 szem eper
180 ml hideg habtejszín
kevés aprított pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Mini epres cupcake sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. A tésztát két teáskanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és betoljuk a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, majd kiszedjük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Az epreket megmossuk, megpucoljuk. A tejszínt keményre verjük, majd csillagcsöves (nagyobb átmérőjű) habzsákba töltjük. A muffinok tetejére nyomjuk, megszórjuk aprított pisztáciával, majd mindegyik cupcake tetejére egy-egy szem epret ültetünk. Ízlés szerint porcukorral megszórva is tálalhatjuk a Mini epres cupcake süteményt.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. A tésztát két teáskanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és betoljuk a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, majd kiszedjük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Az epreket megmossuk, megpucoljuk. A tejszínt keményre verjük, majd csillagcsöves (nagyobb átmérőjű) habzsákba töltjük. A muffinok tetejére nyomjuk, megszórjuk aprított pisztáciával, majd mindegyik cupcake tetejére egy-egy szem epret ültetünk. Ízlés szerint porcukorral megszórva is tálalhatjuk a Mini epres cupcake süteményt.
Tippek:
Ha nincs mini muffinformánk, használjunk muffinonként 2-2 muffinpapírt egymásba helyezve. Tegyük sütőlemezre, töltsük meg a tésztával, és így süssük meg.
A muffinokat előző nap is elkészíthetjük, vagy le is fagyaszthatjuk.
A Mini epres cupcake muffin ízlés szerint csokoládé vagy karamell öntettel is tálalható.
A muffinokat előző nap is elkészíthetjük, vagy le is fagyaszthatjuk.
A Mini epres cupcake muffin ízlés szerint csokoládé vagy karamell öntettel is tálalható.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

2

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

3

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?