Mini epres cupcake
Hozzávalók
Mini muffinformához (45 mm Ø):
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. A tésztát két teáskanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és betoljuk a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, majd kiszedjük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Az epreket megmossuk, megpucoljuk. A tejszínt keményre verjük, majd csillagcsöves (nagyobb átmérőjű) habzsákba töltjük. A muffinok tetejére nyomjuk, megszórjuk aprított pisztáciával, majd mindegyik cupcake tetejére egy-egy szem epret ültetünk. Ízlés szerint porcukorral megszórva is tálalhatjuk a Mini epres cupcake süteményt.
Tippek:
A muffinokat előző nap is elkészíthetjük, vagy le is fagyaszthatjuk.
A Mini epres cupcake muffin ízlés szerint csokoládé vagy karamell öntettel is tálalható.
Mini epres cupcake
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Mini muffinformához (45 mm Ø):
Tésztához:
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. A tésztát két teáskanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és betoljuk a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat 5 percig a formában pihentetjük, majd kiszedjük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
Az epreket megmossuk, megpucoljuk. A tejszínt keményre verjük, majd csillagcsöves (nagyobb átmérőjű) habzsákba töltjük. A muffinok tetejére nyomjuk, megszórjuk aprított pisztáciával, majd mindegyik cupcake tetejére egy-egy szem epret ültetünk. Ízlés szerint porcukorral megszórva is tálalhatjuk a Mini epres cupcake süteményt.
Tippek:
A muffinokat előző nap is elkészíthetjük, vagy le is fagyaszthatjuk.
A Mini epres cupcake muffin ízlés szerint csokoládé vagy karamell öntettel is tálalható.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?