Mézeskalácsos mikuláscsizma sütemény
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy főzőedényben a mézet, a cukrot, a vajat vagy margarint és a tejet felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatunk kb. 26-30 darab csizmát. Az előkészített tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, majd a mézeskalácsokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mézeskalácsokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt sütemények felét vékonyan megkenjük a lekvárral, majd az üres és a lekváros feleket kettesével összeragasztjuk.
Díszítés:
A tortabevonót kibontjuk a csomagolásból, egy tálba tesszük, és vízfürdő felett megolvasztjuk. Belemártjuk a mézeskalácsok felső oldalát, és egy kés segítségével elkenjük a tortabevonót a sütemények oldalán is, majd rácsra tesszük, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. Közben, amikor a máz még nem teljesen szilárd, a csizmák tetejét kókuszreszelékkel díszítjük. (Tetszés szerint a csizmák felületét megszórhatjuk tortadarával is.)
Tipp:
Mézeskalácsos mikuláscsizma sütemény
Hozzávalók
kb. 13-15 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy főzőedényben a mézet, a cukrot, a vajat vagy margarint és a tejet felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatunk kb. 26-30 darab csizmát. Az előkészített tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, majd a mézeskalácsokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mézeskalácsokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt sütemények felét vékonyan megkenjük a lekvárral, majd az üres és a lekváros feleket kettesével összeragasztjuk.
Díszítés:
A tortabevonót kibontjuk a csomagolásból, egy tálba tesszük, és vízfürdő felett megolvasztjuk. Belemártjuk a mézeskalácsok felső oldalát, és egy kés segítségével elkenjük a tortabevonót a sütemények oldalán is, majd rácsra tesszük, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. Közben, amikor a máz még nem teljesen szilárd, a csizmák tetejét kókuszreszelékkel díszítjük. (Tetszés szerint a csizmák felületét megszórhatjuk tortadarával is.)
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?