Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalácsos mikuláscsizma sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 13-15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 13-15 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
csizma alakú kiszúróforma (kb. 8-9 cm hosszúságú)

Tésztához:

125 g folyékony méz
200 g porcukor
150 g vaj vagy margarin
kb. 4 evőkanál tej
375 g búzaliszt

Kenéshez:

kb. 80 g tetszőleges lekvár (pl. málna, sárgabarack, meggy, szilva)

Mázhoz:

Díszítéshez:

némi kókuszreszelék
Dr. Oetker Tortadara kakaós (tetszés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy főzőedényben a mézet, a cukrot, a vajat vagy margarint és a tejet felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. A tésztát lisztezett munkalapon kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk, és a kiszúróformával kiszaggatunk kb. 26-30 darab csizmát. Az előkészített tepsibe tesszük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, majd a mézeskalácsokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A mézeskalácsokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt sütemények felét vékonyan megkenjük a lekvárral, majd az üres és a lekváros feleket kettesével összeragasztjuk.

Díszítés:
A tortabevonót kibontjuk a csomagolásból, egy tálba tesszük, és vízfürdő felett megolvasztjuk. Belemártjuk a mézeskalácsok felső oldalát, és egy kés segítségével elkenjük a tortabevonót a sütemények oldalán is, majd rácsra tesszük, és a mázat hagyjuk megszilárdulni. Közben, amikor a máz még nem teljesen szilárd, a csizmák tetejét kókuszreszelékkel díszítjük. (Tetszés szerint a csizmák felületét megszórhatjuk tortadarával is.)

Tipp:

Lekvár helyett mogyorókrémet is választhatunk a süteményhez.
Mézeskalácsos mikuláscsizma sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!