Kókusztekercs
Hozzávalók
Kekszmasszához:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés:
A darált kekszet egy keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a rumaromát és 150 ml tejet. Gyúrni kezdjük, közben apránként még annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza.
Leterítünk egy nagyobb darab frissentartó fóliát, és beszórjuk 3-4 evőkanálnyi kókuszreszelékkel. Rátesszük az összegyúrt kekszes masszát, kissé ellapítjuk, majd ráborítunk egy másik darab frissentartó fóliát. A két fólia között pár mm vékony, kb. 25x32 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Krém:
A lágy vajhoz hozzáadjuk a cukrot és kókuszreszeléket, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kihabosítjuk. A kinyújtott kekszrétegről lehúzzuk felső fóliát, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd a hosszabbik oldalától indítva szorosan, az alsó fólia segítségével feltekerjük. A hengert,1-2 órára hűtőbe tesszük, majd kicsomagoljuk, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Kókusztekercs
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Kekszmasszához:
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A darált kekszet egy keverőtálba szórjuk, hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a rumaromát és 150 ml tejet. Gyúrni kezdjük, közben apránként még annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza.
Leterítünk egy nagyobb darab frissentartó fóliát, és beszórjuk 3-4 evőkanálnyi kókuszreszelékkel. Rátesszük az összegyúrt kekszes masszát, kissé ellapítjuk, majd ráborítunk egy másik darab frissentartó fóliát. A két fólia között pár mm vékony, kb. 25x32 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Krém:
A lágy vajhoz hozzáadjuk a cukrot és kókuszreszeléket, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kihabosítjuk. A kinyújtott kekszrétegről lehúzzuk felső fóliát, egyenletesen megkenjük a krémmel, majd a hosszabbik oldalától indítva szorosan, az alsó fólia segítségével feltekerjük. A hengert,1-2 órára hűtőbe tesszük, majd kicsomagoljuk, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?