Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Felhő szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (20x30 cm):

sütőpapír

Tésztához:

250 ml víz
50 g vaj vagy margarin
1 csipet só
150 g búzaliszt
5-6 darab tojás (M-es)
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Pudingos réteghez:

800 ml tej
2 darab tojássárgája (M-es)
200 g vaj vagy margarin
150 g porcukor

Tejszínhabos réteghez:

400 ml hideg habtejszín
40 g porcukor

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A vizet a vajjal vagy margarinnal és a sóval egy főzőedényben felforraljuk, majd az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. 5 darab tojást egymás után, egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, míg az erősen nem csillog. A tészta akkor jó, ha nehezen cseppen le a dagasztó spirálról. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

A tésztát elfelezzük, egyesével a tepsibe simítjuk, spatulával egyenletesen elkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Pudingos réteg:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a tojássárgájákkal simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd keverőtálba töltjük. A tetejét frissentartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot és a kihűlt pudingot.

Az egyik tésztalapot tálcára helyezzük és sütőkeretet helyezünk köré, vagy visszarakjuk az elmosott tepsibe. A pudingos krémmel megkenjük a tésztalapot.

Tejszínhabos réteg:
A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük. A tejszínhabot a pudingos rétegre simítjuk.

A másik tésztalapot 10-12 darab egyforma méretű darabra vágjuk, és a tejszínhabos rétegre helyezzük. A süteményt legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A krémet elkészíthetjük Dr. Oetker karamellás, tejszínes, vagy csokoládéízű Eredeti Pudinggal is.
Felhő szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!