Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Könnyű egzotikus tekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

A tepsihez:

némi zsiradék
sütőpapír

Gyümölcstöltelék:

300 g ananász befőtt
6 db koktélcseresznye
1 db kivi
250 ml alma-őszibarack 100%-os nektár
2 evőkanál cukor

Piskótatészta:

4 db tojás (M-es)
1 db tojássárgája (M-es)
70 g cukor
80 g búzaliszt
1/2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Túrókrém:

200 g hideg habtejszín
250 g étkezési túró
2 evőkanál cukor

Díszítés:

koktélcsresznye
1 db kivi
kb. 100 g ananász befőtt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A koktélcseresznyét negyedeljük. Meghámozzuk a kivit, hosszában negyedeljük és szeletekre vágjuk. Az ananászt lecsepegtetjük, a darabokat apró kis darabkákra vágjuk. Az étkezési keményítőt a kimért barack nektárral, cukorral és ananászdarabokkal simára keverjük. Egy főzőedényben tesszük és kb. 2 percig kevergetve sűrűre főzzük. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről és csak azután keverjük bele óvatosan a koktélcseresznyét és a kivit. A gyümölcsmasszát hagyjuk kihűlni.
Kivajazzuk a tepsit és sütőpapírral béleljük, a papírt a tepsi szélein visszahajtjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskótatészta:
A tojást és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 1 percig habosra verjük. A vanillincukorral összekevert cukrot keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral, majd rövid idő alatt a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát elkenjük a tepsiben és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótalapot cukorral megszórt sütőpapírra borítjuk és a sütőpapírral a tetején hagyjuk kihűlni. Csak akkor húzzuk le róla a sütőpapírt, ha már kihűlt.
A gyümölcstölteléket mélyhűtőtasakba tesszük, jól lezárjuk és az egyik csücskét levágjuk. A gyümölcs-csíkokat hosszában a piskótalapra nyomjuk úgy, hogy maradjanak rések a tésztán.

Túrókrém:
A tejszínt 1 tasak habfixálóval és vanillincukorral keményre verjük. A túrót elkeverjük a reszelt citromhéjjal, a cukorral és 1 tasak habfixálóval. A tejszínt óvatosan belekeverjük a túróba. A túrókrémet mélyhűtőtasakba tesszük, jól lezárjuk, az egyik csücskét levágjuk, és a résekbe nyomjuk. A piskótalapot feltekerjük és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A piskótatekercset háromszögekre vágjuk és koktélcseresznyével, kivivel és ananásszal díszítve, igény szerint muffin formában és koktélesernyővel/-pálcikával tálaljuk.

Tipp:

A gyümölcstöltelék bármilyen más gyümölccsel helyettesíthető.
Könnyű egzotikus tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!