Kakaós kókuszkocka
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
25 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
2 darab tojás (M-es)
200 g cukor
100 g lágy vaj vagy margarin
4 evőkanál folyékony méz
200 ml tej
Mázhoz:
250 g vaj vagy margarin
200 g cukor
3 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
80 ml tej
Hempergetéshez:
kb. 130-140 g kókuszreszelék
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd kb. 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
Máz:
A máz hozzávalóit lábasba tesszük, és lassú tűzön, kevergetve egyneművé olvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. A süteménykockákat villával megmártjuk benne, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe, és szilárdulásig rácsra tesszük.
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd kb. 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
Máz:
A máz hozzávalóit lábasba tesszük, és lassú tűzön, kevergetve egyneművé olvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. A süteménykockákat villával megmártjuk benne, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe, és szilárdulásig rácsra tesszük.
Tipp:
Ízesíthetjük a sütemény tésztáját 2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjjal.
Kedvencnek jelölöm
Kakaós kókuszkocka
Hozzávalók
kb. 20-24 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
2 darab tojás (M-es)
200 g cukor
100 g lágy vaj vagy margarin
4 evőkanál folyékony méz
200 ml tej
Mázhoz:
250 g vaj vagy margarin
200 g cukor
3 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
80 ml tej
Hempergetéshez:
kb. 130-140 g kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd kb. 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
Máz:
A máz hozzávalóit lábasba tesszük, és lassú tűzön, kevergetve egyneművé olvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. A süteménykockákat villával megmártjuk benne, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe, és szilárdulásig rácsra tesszük.
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd kb. 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
Máz:
A máz hozzávalóit lábasba tesszük, és lassú tűzön, kevergetve egyneművé olvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. A süteménykockákat villával megmártjuk benne, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe, és szilárdulásig rácsra tesszük.
Tipp:
Ízesíthetjük a sütemény tésztáját 2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjjal.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?