Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós kókuszkocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-24 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 20x30 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

400 g búzaliszt
2 darab tojás (M-es)
200 g cukor
100 g lágy vaj vagy margarin
4 evőkanál folyékony méz
200 ml tej

Mázhoz:

250 g vaj vagy margarin
200 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
80 ml tej

Hempergetéshez:

kb. 130-140 g kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd kb. 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.

Máz:
A máz hozzávalóit lábasba tesszük, és lassú tűzön, kevergetve egyneművé olvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. A süteménykockákat villával megmártjuk benne, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe, és szilárdulásig rácsra tesszük.

Tipp:

Ízesíthetjük a sütemény tésztáját 2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéjjal.
Kakaós kókuszkocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!