Csokis-sajttorta muffin
Hozzávalók
Muffinformához (12-es):
Sajtos töltelékhez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A krémsajtot a cukorral és a tojással rövid ideig simára keverjük.
Tészta:
Az olajat, az kefírt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot konyhai robotgéppel (habverő) keverjük össze. Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával, a sütőporral és a kakaóval, majd röviden keverjük bele a tojásos masszát, végül nagylyukú reszelőn reszeljük bele a tortabevonó kb. ¾ részét és keverjük bele. 2 evőkanál segítségével töltsük meg a muffinformák mélyedéseit, a széleinél kissé felnyomva a tésztát. Öntsük a sajtos tölteléket a tészta közepében lévő mélyedésekbe. A maradék tortabevonót reszeljük le és egyenletesen szórjuk el a muffinok tetején. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a muffinokat a formában kb. 10 percig hűlni. Ezután késsel óvatosan vegyük ki a formából, és hagyjuk kihűlni egy hűtőrácson.
Tippek:
A reszelt tortabevonó helyett használhatunk csokiforgácsot vagy csokicseppet.
Csokis-sajttorta muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12-es):
Sajtos töltelékhez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A krémsajtot a cukorral és a tojással rövid ideig simára keverjük.
Tészta:
Az olajat, az kefírt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot konyhai robotgéppel (habverő) keverjük össze. Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával, a sütőporral és a kakaóval, majd röviden keverjük bele a tojásos masszát, végül nagylyukú reszelőn reszeljük bele a tortabevonó kb. ¾ részét és keverjük bele. 2 evőkanál segítségével töltsük meg a muffinformák mélyedéseit, a széleinél kissé felnyomva a tésztát. Öntsük a sajtos tölteléket a tészta közepében lévő mélyedésekbe. A maradék tortabevonót reszeljük le és egyenletesen szórjuk el a muffinok tetején. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a muffinokat a formában kb. 10 percig hűlni. Ezután késsel óvatosan vegyük ki a formából, és hagyjuk kihűlni egy hűtőrácson.
Tippek:
A reszelt tortabevonó helyett használhatunk csokiforgácsot vagy csokicseppet.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?