Csokis-sajttorta muffin
Hozzávalók
Muffinformához (12-es):
Sajtos töltelékhez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A krémsajtot a cukorral és a tojással rövid ideig simára keverjük.
Tészta:
Az olajat, az kefírt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot konyhai robotgéppel (habverő) keverjük össze. Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával, a sütőporral és a kakaóval, majd röviden keverjük bele a tojásos masszát, végül nagylyukú reszelőn reszeljük bele a tortabevonó kb. ¾ részét és keverjük bele. 2 evőkanál segítségével töltsük meg a muffinformák mélyedéseit, a széleinél kissé felnyomva a tésztát. Öntsük a sajtos tölteléket a tészta közepében lévő mélyedésekbe. A maradék tortabevonót reszeljük le és egyenletesen szórjuk el a muffinok tetején. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a muffinokat a formában kb. 10 percig hűlni. Ezután késsel óvatosan vegyük ki a formából, és hagyjuk kihűlni egy hűtőrácson.
Tippek:
A reszelt tortabevonó helyett használhatunk csokiforgácsot vagy csokicseppet.
Csokis-sajttorta muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12-es):
Sajtos töltelékhez:
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A krémsajtot a cukorral és a tojással rövid ideig simára keverjük.
Tészta:
Az olajat, az kefírt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot konyhai robotgéppel (habverő) keverjük össze. Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával, a sütőporral és a kakaóval, majd röviden keverjük bele a tojásos masszát, végül nagylyukú reszelőn reszeljük bele a tortabevonó kb. ¾ részét és keverjük bele. 2 evőkanál segítségével töltsük meg a muffinformák mélyedéseit, a széleinél kissé felnyomva a tésztát. Öntsük a sajtos tölteléket a tészta közepében lévő mélyedésekbe. A maradék tortabevonót reszeljük le és egyenletesen szórjuk el a muffinok tetején. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a muffinokat a formában kb. 10 percig hűlni. Ezután késsel óvatosan vegyük ki a formából, és hagyjuk kihűlni egy hűtőrácson.
Tippek:
A reszelt tortabevonó helyett használhatunk csokiforgácsot vagy csokicseppet.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?