Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-sajttorta muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12-es):

némi zsiradék
búzaliszt

Sajtos töltelékhez:

125 g krémsajt (pl. Philladelphia)
40 g cukor
1 darab tojás (M-es)

Tésztához:

70 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
150 g kefír
2 darab tojás (M-es)
120 g barna cukor
240 g búzaliszt
1 ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát zsiradékkal alaposan kenjük ki s enyhén lisztezzük. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Sajtos töltelék:
A krémsajtot a cukorral és a tojással rövid ideig simára keverjük.

Tészta:
Az olajat, az kefírt, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot konyhai robotgéppel (habverő) keverjük össze. Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával, a sütőporral és a kakaóval, majd röviden keverjük bele a tojásos masszát, végül nagylyukú reszelőn reszeljük bele a tortabevonó kb. ¾ részét és keverjük bele. 2 evőkanál segítségével töltsük meg a muffinformák mélyedéseit, a széleinél kissé felnyomva a tésztát. Öntsük a sajtos tölteléket a tészta közepében lévő mélyedésekbe. A maradék tortabevonót reszeljük le és egyenletesen szórjuk el a muffinok tetején. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára és süssük meg a süteményt.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a muffinokat a formában kb. 10 percig hűlni. Ezután késsel óvatosan vegyük ki a formából, és hagyjuk kihűlni egy hűtőrácson.

Tippek:

A muffinokat muffin papírba állítva tálaljuk.
A reszelt tortabevonó helyett használhatunk csokiforgácsot vagy csokicseppet.
Csokis-sajttorta muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!